Kaikki blogit puheenaiheesta Ajankohtaisohjelmat

Ylen Hyvät - Uutisvuoto ja Pressiklubi - R.I.P.

Kaksi viikonloppujen poliittista viihdeohjelmaa, Pressiklubi ja Uutisvuoto, jotka Yle on päättänyt lopettaa, ovat oikeastaan ainoat, ajankohtaista satiiria viljelleet ohjelmat, joita katsellessa ei ole haukotuttanut.

On selvää, että joskus kaikkien formaattien kohtalo sinetöityy unohduksen hautaan. Mutta, onko Ylessä nyt menossa Puhdistus, joka hakee vertaistaan?

EU vai Ei, Kansanäänestys vai Ei

Nyt puhutaan EU-jäsenyyden jatkosta, erotako vai ei, kansanäänestys vai ei.

Pohtiessa tulee mieleen kansanäänestysmenettelyn hyvät ja huonot puolet, plussana sen demokraattinen muoto, laaja osallistumismahdollisuus ja sitä edeltävän keskustelun mahdollisuus avartaa näkemyksiä, miinuksina tunnepohjainen esipropagointi, näkökantojen lukkiutumismahdollisuus, esimainonnan yksipuolisuus, epäolennaisuuksilla pelaaminen ja kansaa jakava äänestystulos-mahdollisuus.

...vai haluaisitteko sittenkin keskustella turvapaikanhakijoista?

Turvapaikanhakijoista on annettu nyt ihan oikeaa ja asiallista tietoa paljon. YLE varsinkin on jokaisessa uutislähetyksessään muistanut tiedottaa pakolaiskriisistä ja ajankohtaisohjelmat ovat kerrassaan haltioituneet aiheesta. 

Meneillään oleva pakolaiskriisi on kirvoittanut toimittajille teemailtoja jopa vaalirahaskandaalia enemmän, vielä lyhyemmällä ajalla.

A-studiota löytyy tätä kirjoittaessa Areenasta 13 jaksoa, joista kymmenen liittyy turvapaikanhakijoihin.

Voisiko joku kertoa mikä on Kepu?

Syksy on kulunut varsin hauskoissa merkeissä. Olemme harjoitelleet lokakuun alkupuolelta asti Sähkeet Uutiskomediashowta ja koska yksi shown idea on tehdä lauluja ja sketsejä samoista aiheista kuin The Economist –lehti tekee juttunsa, laulun aiheet eivät ole niitä helpoimpia. Esimeriksi euron tuloa käsitellään laulussa Leikkikalu.Tässä siitä katkelma keskeltä:

”Kun kasvoin sitten suureksi

tuli musta aikuinen,

kuului uutisista kummia,

tulee valuutta yhteinen.

Se euro silloin vielä ollut ei

Kankaaniemen tapauksessa petti Ylen arviointikyky!

Tarkoitukseni oli olla ottamatta kantaa Toimi Kankaanniemen (ps.) seksiviestijupakkaan. Se, että Ylen A-studio  alentui setvimään tapausta perjantai-illan lähetyksessään pakottaa esittämään vastalauseen.

Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmien taso on laskemistaan laskenut kuin se kuuluisa lehmän häntä. Tänään saatiin todistaa tason painumisesta niin sanotusti vesilinjan alapuolelle.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä