Kaikki blogit puheenaiheesta Alkoholismi päihderiippuvuus

Päihderiippuvaisen kuolema – vain tekstiviesti muiden joukossa?

Aamukahvi jää pöydän kulmalle kylmenemään ja arkiset ajatukset taukoavat, kun lyhyt koruton viesti ilmestyy kännykkäni näytölle. Pelkkä ilmoitus. Tuijotan sitä hetken. Uutinen ei ole yllättävä, harvoin mikään tällä rintamalla on, mutta pysäyttää silti. Sama tyyppi, jonka kanssa muutama vuosi sitten pullisteltiin puiston penkillä varastetut viinapullot kädessä, kummatkin yhtä tietämättöminä omasta tilastaan ja tulevasta, on poissa. Sama tyyppi, joka raahasi minut kainaloista retuuttaen ulos huoltoasemalta ennen kuin poliisit ehtivät siivota putkaan.

Clean & sober

Tasan 26 vuotta siten opin, että alkoholismi ja addiktio ovat sairaus, josta ei voi parantua, mutta josta voi toipua täysin lopettamalla kokonaan ja pysyvästi kaikkien päihteiden käytön.

Opin myös sen, että päihteettömyyteen on helposti saatavissa runsaasti vertaistukea ympäri maailman.

Opin myös, että on olemassa toimiva ja yksinkertainen 12 askeleen toipumisohjelma, jota tekemällä on erinomaiset mahdollisuudet löytää luova ja mielekäs elämäntapa, jossa päihteiden käyttö on tarpeetonta ja päihteettömänä oleminen helppoa ja mielekästä.

Näillä on menty.

Alkoholi porttina huumeisiin?

Seiskalehti uutisoi aiheesta, hieman yllättävää. 

KUMPI ON VAARALLISEMPAA, KANNABIS VAI ALKOHOLI?

Pari nostoa jutusta. 

"Olemassa olevan tutkimustiedon perusteella kannabis vaikuttaisi kuitenkin aiheuttavan huomattavasti vähemmän riippuvuutta kuin alkoholi."

Tämä tieto on aivan totta, vaikka monet eivät sitä tahdo uskoa.Aisian voi tarkistaa vaikka THL:n sivuilta.

Mitä et tiennyt huumeista?

Taas kerran videon avulla otan kantaa Suomen järjettömään päihdepolitiikkaan.

Kannattaa katsoa. Suomenkielistä tekstitystä ei ikävä kyllä ole.

Kertokaa mitä mietteitä herää, kiitos.

Neuroscientist Carl Hart on tutkinut riippuvuuksia ja huumeiden käyttöä 25 vuotta, joten tietoa hänellä varmasti on.

https://

 

https://

Huumekuolema odottaa liian monia

Huumeongelma pääkaupunkiseudulla on lisääntynyt huomattavasti niiden reilun kymmenen vuoden aikana, jolloin olen itse seurannut sitä huolestuneena. Huumeita tarjotaan mitä yllättävimmissä paikoissa; ratikkapysäkeillä, kauppakäytävillä ja kadunkulmissa. Huumeongelmaan olisi kaupungin taholta viisasta puuttua nopeasti ja jämäkästi, muuten olemme menettäneet monta naista ja miestä huumausaineiden kylmälle alttarille. Näiden henkilöiden kohtalo tulee yhteiskunnan ulkopuolelle jäämistäkin pahempi, kun kuolema tulee paljon ennen aikojaan.

Minnesotan villit ja vapaat

Minnesota on USA:n osavaltio, jonne suomalaisia maahantunkeutujia ja heidän jälkeläisiään on asettunut poikkeuksellisen runsaasti. Lieneekö sillä mitään tekemistä minkään asian kanssa, mutta sattumaa tai ei, niin Minnesotassa on myös syntynyt maailman tehokkain malli, jolla alkoholismia ja muuta päihderiippuvuutta voi hoitaa.

Miten näin on päässyt käymään? 

Jo muinaiset roomalaiset...

Jo muinaiset roomalaiset käyttivät päihteitä, samoin muinaiset kreikkalaiset, sumerit, viikingit jne. Itse asiassa, niin kauan kuin tiedetään, on päihteitä käytetty. On hyvin todennäköistä, että jo ihmisen edeltäjät, neanderthalilaiset ja muut luolamiehet käyttivät päihteitä. Alkoholia on helppo valmistaa. Niin kauan kuin ihminen on hyödyntänyt viljaa, marjoja ja hedelmiä ravintonaan, on alkoholiakin käytetty. Alkoholia syntyy jopa itsestään joissain hedelmissä ja marjoissa. Luonnosta löytyy myös sellaisia kasveja, jotka kelpaavat sellaisinaan päihteiksi. Ns.

Johann Hari: kaikki, mitä luulet tietäväsi riippuvuudesta, on väärin

Mielenkiintoinen video tuli taas somessa vastaan.

Suosittelen lämpimästi katsomaan ja kuuntelemaan miehen puhetta,videosta löytyy suomenkielinen tekstitys.

Millaisia ajatuksia herää, vai herääkö mitään?

Itselläni vaan vahvistuu omat ajatukset miten päihdeasioita voisi hoitaa huomattavasti inhimillisemmin.

 

https://

 

 

Joulun taikaa sinivilkkujen takaa

Isä kännissä, äiti kännissä, äiti baarissa ja lapset yksin kotona, sossulle ilmoituksia, pahoinpitelyjä, kotiväkivaltaa, kännissä kaatumisia, aineiden yliannoksia, itsetuhoisia henkilöitä. Taas pahoinpitelyjä, kotiväkivaltaa, yliannoksia, sossuilmoituksia, kännissä kaatumisia jne. Sellainen on joulumaa, kun kotimaata katsoo viranomaisten silmin. Ja se maa on varsinkin joulun aikaan pimeä ja ruma. Toki joukkoon mahtuu sairastumisia ja loukkaantumisia myös aivan muista syistä, mutta valitettavasti alussa luetellut tilanteet ovat pääosissa joulun vietossa sinivilkkujen takaa.

Päihderiippuvuudesta ja toipumisesta minun kohdallani

Paluu ihmiskuntaan on vittumaisen yksinäistä.

Tänään 09.12.16 olen ollut raittiina yhden vuoden. Päivä kerrallaan silti, mutta raittiina – siinä on perustavanlaatuinen ero siihen, että on juomatta. Juomatta voi olla vuosia, mutta raittius on mielentila. Se on se, kun päihde ei pyöritä olemassaolon joka hetkeä ja muu elämä on vain hidaste minun ja päihteen välillä.

Tässä kirjoituksessa muutamia huomioita siitä, mitä päihde riippuvuutena on ja miten se hoitamattomana sairautena vie kaiken.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä