Kaikki blogit puheenaiheesta Eduskunnan päätökset

Tulonsiirtojen maksajatahon vaikutus hallituskokoonpanoon ilmeinen

En malta olla puuttumatta professori Matti Viren`in kirjoitukseen, jossa hän arvostelee suomalaista tulonsiirtojärjestelmää kovin sanoin.  Aihetta arvosteluun onkin, sillä tilastokeskuksen mukaan tulonsiirtojärjestelmä näyttää osoittavan maksajatahon muodostuvan jokseenkin vain kahdesta ylimmän tuloluokan maksajatahosta ja saamatahon olevan pari-kolme alhaisemmalla tulotasoilla olevat.  Vielä kun huomioi tulonsiirronsaajatasona olevien mä

Valtion velka lähenee vauhdilla 100 miljardin rajaa

Tilastot

Ilmeisesti vuoden kuluttua Suomen valtion velka ylittää 100 miljardin rajan. Järkyttävää!

Jotenkin tulee sellainen tunne, että päättäjämme ovat joko luovuttaneet, tai sitten kykenemättömiä ratkaisemaan ongelmaa.

KUKA TÄTÄ MAATA OIKEIN JOHTAA?

Tämä on kirjoitussarjan kolmas ja viimeinen osa. Aikaisemmat olivat KANSA JA SEN EDUSTAJAN MUODOSTAMA ONGELMA sekä ONKO DEMOKRATIA KUOLEMASSA. Tässä on tarkoitus pohtia kuka tätä maata oikein johtaa, vai johtaako kukaan?

Eduskunnan pitäisi lopettaa lakien säätäminen 3 kuukautta ennen vaaleja

Viron parlamentin, Riigikogun talousvaliokunnan puheenjohtaja Arto Aas on ehdottanut lainsäätämistoiminnan lopettamista parlamentissa vähintään kolme kuukautta ennen vaaleja. Sama menettely pitäisi myös Suomessa ottaa harkintaan. Asialle on olemassa hyvät perustelut.

! Viinapuhetta

Ehkä parin kolmen vuoden päästä viinalakia ei jaksa enää ihmetellä, jos se vielä sellaisenaan voimassa on, mutta toistaiseksi se saa yhä surkeampia piirteitä. Pohtikohan kukaan lain valmisteluvaiheessa sen lopullisia seurauksia ja maksumiehiksi joutuvia yrittäjiä? Lain tarkoitushan  oli hyvä, lasten ja nuorten suojeleminen alkoholilta, mutta se on kyllä kääntynyt itseään vastaan. Koko viinalaki on surkuhupaisa takauma kieltolaista, jonka seurauksista maksaa panimoiden kuljetusyrittäjät ja panimot poistellessaan mainoksia.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä