Kaikki blogit puheenaiheesta Eroon eurosta

Todistajani on Sauli Niinistö itse

Alma-median ”faktantarkastaja” leimasi taruksi väitteeni, että ”Sauli Niinistö on myöntänyt, että euroon siirtyminen ja Suomen jäsenyys euroalueessa oli virhe”. Faktantarkastaja perusti kirjoituksensa 21.12. julkaisemaani blogikirjoitukseen.

Lähetin Ilta-lehden kautta faktantarkastajalle vastineen, mutta sitä ei julkaistu.

Faktantarkastajan mukaan ”Väyrynen ei esitä väitteensä tueksi mitään lähdettä”. Siinä on kuitenkin lähdeviittaus teokseni ”Suomen linja 2017” sivuille 313-314.

EKP:n rahaelvytys jatkuu jatkuvasti

 

Torstaina EKP ilmoitti jatkavansa LTRO-rahaelvytystä jo toisen kerran. Nyt elvyttely jatkuu ainakin syyskuuhun 2018 asti. Todennäköisesti kesällä 2018 elvytyksen ilmoitetaan jatkuvan ainakin kesään 2019.

"Euron isäkin" luopui jo toivosta

 

Löysin Taloussanomien toimittajan Jan Hurrin eurokriittisestä kolumnista linkin saksalaisen taloustutkijan Otmar Issingin todella mielenkiintoiseen haastetteluun

QE (EKP:n setelirahoitus) - €:n euforian loppu

"Quantitave easing" on hieno ilmaisu Euroopan keskuspankin jo pitkään jatkuneesta setelirahoituksesta. Euroopan parlamentti kuunteli eilen keskuspankin pääjohtajan selityksiä tästä QE:stä, jonka pitäisi päättyä ensi maaliskuussa. Kun seuraa alan ammattilaisten kannanottoja, niin vaikuttaa yhä enemmän siltä, että euron loppu alkaa todella olla ovella. Itse olen tavallinen kansalainen, joka sattuu vaan lukemaan erään keskeisen EU-kauppamaan talouslehdistöä.

Parempi krankka kuin konkka!

Parempi krankka kuin konkka!

Ukrainassa, kuten muuallakin Itä-Euroopassa, on paljon syvästi oppineita miehiä, jotka kykenevät teräviin analyyseihin.  Keskustelin erään tällaisen kanssa Suomen taloudellisesta tilanteesta. Ensin naureskelin mutta sitten otin kynän esille ja merkitsin näitä ajatuksia muistiin; useinhan vasta ulkopuolelta kykenee näkemään selvästi.

Laitan nämä ajatukset tähän suomeksi: ilman monimutkaisia taloustieteellisiä termejä.

Väyrysen aloitteesta

Paavo Väyrysen 53000 allekirjoitusta saanut kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen eurojäsenyydestä on yleisesti kannatettava.

Kansa ei koskaan saanut Suomessa sanoa mielipidettään markan korvaamisesta eurolla, koska Suomessa euro otettiin käyttöön pelkällä hallituksen tiedonannolla(sic). On syytä muistaa, että kaikissa muissa Euroopan Unioniin kuuluvissa Pohjoismaissa järjestettiin kansanäänestys euroalueeseen liittymisestä ja kaikissa niissä se kansan taholta torjuttiin.

EU-Suomi ja lillukan varret

Tarkkaavaiselta havannoitsijalta ei jääne huomaamatta, että EU-Suomessa nykyiset eduskuntapuolueet keskittyvät todellisten ongelmien ratkaisemisen sijaan teoissaan ja puheissaan pelkkiin lillukanvarsiin. Tähän samaan typeryyteen syyllistyvät myös niin ammattiyhdistysliikkeet kuin yrittäjien edustajat ja muutenkin valtaosa yhteiskuntamme eliitistä. 

Elvyttää potilasta, vaiko ei?

Joskus olisi hyvä nähdä metsä puilta, eikä puhua pelkästä aidan seipäästä, kun koko aita olisi parempi ottaa puheeksi. Ihan vain vinkkinä Sipilälle ja muulle hallitukselle.

 

"Sosiaalineuvos Demokraatissa: Suomi ei velkaannu vaan vaurastuu – syynä eläketuottojen kasvu. Ilmarisen johtaja Jaakko Kiander vahvistaa, että laajemmin laskien Suomi nettovarallisuuden muutos on plussalla"

http://www.hs.fi/talous/a1442627159791?jako=b4f2fd05d6328b52c075226553cc...

 

Aho ja Sipilä samalla harhautuksen tiellä

Aho ja Sipilä samalla harhautuksen tiellä

Kun Esko Aho pääministerinä 90-luvun alussa syvensi lamaamme kotimaisen kysynnän leikkaamisella, hän suostutteli kansaa säästötalkoisiin julkisella puheellakin. Ihan samoin tekee nyt toinen kepulainen pääministeri, Juha Sipilä.

Aho sai aikaiseksi Suomeen Euroopan syvimmän laman. Lama oli alunperin ensimmäinen integraatiolama ja syntyi euron sisäänpääsyehdoista, joista devalvointikielto oli pahin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä