Kaikki blogit puheenaiheesta Euroopan pakolaistulva

TIK-TAK-TIK-TAK

YLE kertoo sivuillaan, kuinka joukko Suomen linjaan pettyneitä turvapaikanhakijoita ylitti rajan Torniossa ja siirtyi Ruotsiin ja jatkaa:

"Ainakin osa Ruotsiin siirtyneistä turvapaikanhakijoista on ilmoittanut hakevansa Ruotsista turvapaikkaa. Dublinin sopimuksen nojalla Ruotsi kuitenkin todennäköisesti palauttaa rajan ylittäneet turvapaikanhakijat takaisin Suomeen, jos he ovat jättäneet turvapaikkahakemuksen Suomessa."

Tanskalaiset suojelevat hyvinvointivaltiotaan

Uutisointi kertoo Tanskan kiristävän pakolaispolitiikkaansa |1 – nyt halutaan varata mahdollisuus käännytykseen heti rajalta, eikä Tanska ota toistaiseksi edes kiintiöpakolaisia – Yle Aamu - TV 23.syyskuuta 2016.

[ … Suomessa Erkki mietiskeli miksi ruotsalaiset auliisti ohjasivat maahansa tulleita lähinnä Lähi-idän pakolaisia Haaparantaan ja sieltä rajan yli Suomen Tornioon. Erkki pohti, että ruotsalaiset tuumivat, että Suomenkin on otettava osuutensa, olihan Suomi ikään kuin Ruotsin selän takana itäisessä periferiassa

Pakolaisuuden houkute, hinta ja kirjanpito

(Hallituksemme laskee, että vuonna 2015 rajusti nousseen pakolaisuuden hintalappu suomalaisille olisi 800 – 1000 miljoonaa euroa |1. Voi olla, tai sitten – ehkä enemmänkin … )

Hallitsematon maahanmuutto

Monet suomalaispoliitikot ovat puhuneet hallitsemattoman maahanmuuton riskeistä ja ongelmista. Jopa presidentti tunnusti sen olevan ongelma, europarlamentissa ja eduskunnassa on samoin monia huolestuneita.

Mielenkiintoista on että he kyllä ongelmasta puhuvat mutta eivät tee mitään. Siis he joilla on valta ja vastuu. Äkkipäätä tulee mieleen pyromaani joka puhuu tulipalojen aiheuttamista ongemista. Myöntää kyllä tulipalon olevan vaarallinen ja haitallinen mutta sytyttelee niitä silti.

Solidaarisuus ainoa keino säilyttää rauha Euroopassa


Euroopassa ollaan hyvin huolestuneita yhteiskuntarauhan puolesta. Se on ihan ymmerrettävää, koska Eurooppaan on iskenyt monia kriisejä samaan aikaan. Huolestuneisuus purkautuu usein vihana pakolaisia kohtaan. Pakolaiset ovat helppo kohde, koska pakolaisten määrien räjähdysmäinen kasvu on ilmeisen näkyvä ilmiö. Pakolaisaallon syyksi on helppo leimata kaikki yhteiskunnan ongelmat kuten talousongelmat, turvattomuus ja terrorismin uhka.

”Ministerit havahtuivat turvallisuusriskeihin”

”Miksi vasta nyt?” Näin kysyi iltapäivälehden lööppi viikonloppuna. Tähän on yksi vastaus: kun ei ymmärrä syy ja seuraus –suhteita, joutuu kaiken oppimaan kantapään kautta. Vielä viime keväänä ajattelin toiveikkaasti, että insinööri Sipilän hallitus ei sorru tähän yhtä paljon kuin edeltäjänsä: insinöörit kun yleensä joutuvat työssään ajattelemaan syitä ja seurauksia. Erityisesti varaudutaan jollain tavalla siihen pahimpaan vaihtoehtoon. Toiveeni eivät näytä toteutuneen. 

Kyllä sitä nyt ollaan naisten ja lasten asialla

23.11.15 turvapaikanhakija raiskasi Kempeleellä 14-vuotiaan tytön. Ei liene yllätys, että "maahanmuuttokriitikot" löysivät heti tiensä apajille, mässäilemään tällä kamalalla tragedialla, jota yhdenkään ihmisen ei tulisi kokea. Rajat kiinni ja kaikki mamut vittuun,  - lapset ja naiset ovat vaarassa.

Kun ihmisten huoliin vastataan pilkalla

Koska en ole kaikessa tunkkaisessa kansallismielisyydessäni missään määrin laskettavaksi intellektuelliksi, edistykselliseksi ja avarakatseiseksi kansalaiskeskustelijaksi, minua jurppii suunnattomasti juuri mainitun kaltaisina korkeaotsina itseään pitävien egoistien yksi tapa reagoida huolestuneisiin ihmisiin. Porukka on alkanut kenties paniikinomaisesti reagoida pakolaiskatastrofiin lyömällä asiat läskiksi.

Pakolaisten uusi reitti Eurooppaan

Sak­san liit­to­kans­le­ri An­ge­la Mer­kel sa­noi kes­ki­viik­ko­na Eu­roo­pan par­la­men­tis­sa pi­tä­mäs­sään pu­hees­saan pa­ko­lai­sil­mi­ös­tä, et­tä pa­ko­lai­set "löy­tä­vät mi­tä us­ko­mat­to­mim­pi­a vaih­to­eh­to­ja", jos EU-mai­den hal­li­tuk­set y­rit­tä­vät sul­ke­a pe­rin­tei­si­ä maa­han­tu­lo­reit­te­jä. Niin se on! Jos yk­si o­vi sul­keu­tuu, niin toi­nen a­va­taan!

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä