Kaikki blogit puheenaiheesta Hannele Pokka

Vatulointi arktisten kysymysten ympärillä lopetettava

House of Lapland järjesti tänään Sanomatalolla erittäin laadukkaan Lappi.NYT -keskustelutilaisuuden, jossa käsiteltiin muun muassa Lapin tulevaisuutta ja maakunnan kehittämismahdollisuuksia. Keskustelin ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokan kanssa Kirsi Alm-Siiran haastattelemana Suomen arktisesta strategiasta ja sen toimeenpanosta.

Mitä nyt kuuluu jätevesiasetukselle ?

Tullessaan nimitetyksi virkaansa uusi ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen kertoi harkitsevansa, onko voimassa olevaan jätevesiasetukseen vielä tarvetta tehdä muutoksia. Mitään ei ole kuulunut, harkinta lienee kesken.

Vieraillessani ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokan sivuilla silmiin sattui hänen kirjoituksensa jätevesiasetuksesta. Lainaan osaa siitä tässä alla:

Paskanjauhantaa ihan Pokkana

Valtio valmistautuu siivoamaan Paskavaaran jätevesiä, uutisoi Yle. Valtio aikoo toimia, uutisessa kerrotaan. Kaunis aie. Siis aikoo, jos Paskavaara ei saa itse viranomaisten vaatimia asioita kuntoon. Missä vaiheessa Paskavaaran asiat ovat olleet kunnossa?

Uutisen mukaan viranomaiset aikovat "laittaa itse tuulemaan", jos kaivosyhtiö ei saa tehtyä ympäristöviranomaisten määräämiä hankintoja. Ympäristöministeriö on valmiina maksamaan hankintoja, jotka Kainuun Elinkeino- ja ympäristökeskus eli ELY on määrännyt tehtäväksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä