Kaikki blogit puheenaiheesta Ikääntyvä väestö

Huoli-ilmoituslomake myös lasten seksuaalisen hyväksikäytön ilmoittamiseen

 

Nykyiset päättäjät! yes

 

Tarvitsemme välittömästi kaikkien kuntien omille www-sivuille sähköisen huoli-ilmoituslomakkeen lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja väkivaltaa ehkäisemään.

Tällainen sähköinen huoli-ilmoituslomake on esimerkiksi Helsingillä iäkkään henkilön palveluntarpeesta ilmoittamiseen, ks. kuva ja alla oleva linkki:

Onko viisasta panna vastakkain vauvoja ja vaareja

Jostain kumman syystä kappalejako ei toimi//// Taisi olla joskus 70-luvulla, kun Suomessa syntyvyys notkahti. Silloin Helsingin kaupungin bussien kyljissä oli Väestöliiton mainoksia, joissa houkuteltiin lapsien tekoon. Itsellänikin oli tuolloin haaveissa pieni ihmisalku. Kello tikitti ja viestiä tuli tähtien takaa. Olin silloin jo varsin tietoinen maailman lasten tilanteesta eli siitä, että kaikki eivät synny kultalusikka suussa. Kun siskoni oli töissä lastenkodissa, istuin tovin pienen pojan kanssa talon rappusilla juttelemassa.

Suomalainen työntekijä ei ole ulkomaalaista parempi

Helsingin Sanomat uutisoi 7.7 taksikuskista joka oli liimannut autonsa takalasiin tarran ”onneksi on suomalainen taksikuski”. Jutusta nousi paljon keskustelua, ja moni ihmetteli syytä siihen miksi tarra on ollut sopimaton. On melkeinpä arkipäiväistä kuulla ihmisten suosivan mieluummin suomalaisia yrityksiä, tai vaikkapa valittavan kun lähikaupassa oli taas ulkomaalaistaustainen myyjä. Taksin takalasissa ollut tarra ja siitä käyty keskustelu kuvaavat hyvin monen suomalaisen tuntemusta siitä, että suomalainen työntekijä on luonnollisesti parempi kuin ulkomaalainen.

Sukupuolisesti monilahjainen

Transut ovat nyt päivän sana. Yleisradio on valjastanut koko suomalaisen mediapeiton leveyden siihen, että Louie Theroux käy morjestamassa trans-lapsia ja keväisen auringon kirkastamaa automatkaa tahdittaa Yle Puheen keskustelu transsukupuolisten kohtaamista ennakkoluuloista ja ongelmista.

Saanko elää vanhaksi?

Onko yhteiskunnan järkeä pitää vanhaa ihmistä elossa, pohtii Helsingin Sanomissa 83-vuotias Jörn Donner ja tulee siihen tulokseen, että niin kauan kuin hän on työkykyinen, hänellä on mielestään syy saada elämälleen jatkoaikaa.

Entä sitten, kun työkyky lopullisesti häviää? Sittenkö ihminen joutaa kuolla pois?

Nykytalouden kolme perusongelmaa

Olen pohdinnoissani päätynyt siihen, että nykyiset koko maailmaa koskettavat talousongelmat perustuvat kolmeen päätekijään: rahatalouden irtautumiseen reaalitaloudesta eli tuotantotoiminnasta, väestön vanheneminen ja siitä johtuvat kulutusmuutokset sekä kolmanneksi nopea tekninen kehitys.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä