Kaikki blogit puheenaiheesta Indeksit

Riittävätkö eläkerahat? Pitävätkö indeksilupaukset?

 

Viime päivinä vaalitaisteluun on lähdetty eläkeläisiä kosien. Suurimmat "eläkepopulistit" ovat Sdp ja Kokoomus, nuo gallup-johtajat.

 

Suomessa on lähes 1,5 miljoonaa eläkeläistä ja lisää tulee seuraavan vaalikauden aikana paljon. Jokaisella on äänioikeus.

 

Antti Rinne lupasi sata euroa jokaiselle enintään 1400 euroa kuukaudessa eläkettä saavalle. Siis joskus tulevaisuudessa, mutta lupasipa kuitenkin. Miljardiluokkaa vuosittain.

 

Miksi Tilastokeskus salaa tietoa?

Tilastokeskus julkaisee valtavan määrän taulukoita ja käyrästöjä Suomen taloudesta, mutta valtaosa näistä perustuu erilaisiin indeksisarjoihin, joissa tarkasteltavan suureen arvo jonakin vuonna on asetettu indeksin arvoon 100. Koskaan ei kerrota tärkeintä tietoa eli mitä todellista arvoa tämä vastaa, vaikka se olisi hyvin helppo liittää mukaan.

Eläkeläiset ratkaisevat vaalituloksen - indeksi ja verotus fokuksessa

 

Eduskuntavaalien tuloksen ratkaisevat eläkeläiset.  Valtaosa 1,4 miljoonasta eläkeläisestä äänestää.  Joukossa on kaikkien puolueiden perinteisiä kannattajia.  Nyt kuitenkin vanhat kiinnitykset paukkuvat.  Liikehdintä yllättää.  Tämän on kokenut vaalikentillä erinomaisen hyvin.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä