Kaikki blogit puheenaiheesta Jordan Peterson

Jordan B. Peterson Helsingissä 11.11.2018, ensivaikutelmat esityksestä

Olin eilen kuuntelemassa Jordan B.  Petersonia Kulttuuritalolla. Peterson on kanadalainen psykologi, joka on saavuttanut kuuluisuutta mm. YouTube-videoillaan, nyt Helsinkiin päättyneellä loppuun myydyllä luentokiertueellaan ja terävällä argumentoinnillaan. Kerron omia vaikutelmiani tapahtumasta.

Jordan Peterson ja Panu Raatikainen

Panu Raatikainen kirjoittaa puheenvuorossa Jordan Petersonista. (http://panuraatikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263766-jordan-peterson-j...) Koska kommentointi ei ole näköjään siellä mahdollista, kirjoitan aiheesta uuden blogikirjoituksen.

Panu Raatikainen lähestyy asiaa Gödelin epätäydellisyysluseiden näkökulmasta. Tästä hänelle pisteet - puheenvuoron keskustelun tason korottamisesta formaalin logiikan alalla. :-)

Jordan Peterson ja logiikka

Keskustelu Suomessa parhaillaan vierailevan kanadalaisen psykologin ja valmentajagurun Jordan Petersonin ympärillä käy nyt maassamme kuumana. 

Olen käsitellyt Petersonin ajattelua laajemmin toisaalla, mutta haluan mainita vielä lyhyesti yhdestä asiasta, jonka jätin aiemmin  tilan puutteen vuoksi sivuun. 

Jordan Petersonin tappava dieetti

Muistattehan kanadalaispsykologi Jordan Petersonin, Mikko Paunion idolin:

http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253216-jordan-peterson-punav...

Peterson, tuo punavihreiden painajaisuni, on viime aikoina herättänyt huomiota ruokavaliollaan. Hän syö pelkästään nautaa, suolaa ja vettä.

Tämä on siis kirjaimellisesti totta. Ei lainkaan vihanneksia eikä hedelmiä. Ei leipää eikä viljatuotteita. Ei maitotuotteita. Ei edes kanaa, kalaa, porsasta tai lammasta. Beef, salt and water. Nautaa, suolaa ja vettä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä