Kaikki blogit puheenaiheesta Kännykkäsäteily

Wifi ja muu sähkömagneettinen myrkky

 

Muulla maailmalla on syytä olla Suomelle erityisen kiitollisia. Me alistamme itsemme täällä vapaaehtoisesti koelaboratorioksi, jossa tutkitaan sähkömagneettisen säteilyn vaikutusta ihmisiin ja ympäristöön. Useissa muissa maissa antennien lähetystehot on rajattu huomattavan pieniksi Suomen lähetystehoihin verrattuna ja lasten altistumista säteilylle on vahvasti rajoitettu. Meillä jokaisella koululaisella on laajakaista taskussaan ihan oletusarvoisesti ja vahvatehoiset antennit sijoitetaan jopa kotien ja koulujen katoille.

Jo 4. tutkimuskatsaus osoittaa kännykänkäytön heikentävän hedelmällisyyttä

Tuore Houston et al. (2016) tutkimuskatsaus osoittaa kännykänkäytön ja radiotaajuisen säteilyn (mikroaaltosäteilyn) haitallisesti vaikuttavan miesten hedelmällisyyteen ja sperman laatuun. Tutkimuspaperissa kuvataan vaurioita aiheuttava mekanismi, jossa kyse ei ole lämmön noususta. Paperi on jo 4. vertaisarvioitu tutkimuskatsaus, jossa vauriot tulevat esille. 

Tutkimus:

Käyttäkää kännykkää turvallisesti

Olisin voinut otsikoida: Kännykän käyttö on turvallista. Tilastollisesti olisin oikeassa.

Vanha totuus on, että jos 300 gramman rotalle syöttää 100 grammaa mitä tahansa, kyllä se kuolee. Ihmisille järjen käyttö on sallittu. Älkää siis teipatko kännykkää korvaanne yöksi.

Arjessa mahdollisia säteilyannoksia ajatellen: pari päivää sitten kohahduttanut rottakoetulos ei kerro matkapuhelimen käytön ja aivokasvainten suhteesta juuri mitään. Ei minkäänlaista syytä huoleen.

Matkapuhelintukiasemien sijoittelulle tarvitaan pelisääntöjä - Eduskunnasta

 

Eduskunnassa on torstaina 3.12.2015 lähetekeskustelussa kansanedustaja Eeva-Johanna Elorannan tärkeä lakialoite.

Lakialoite koskee langattomien tukiasemien ja radiomastojen terveellisempää sijoittelua.

http://eeva-johanna.net/2015/12/03/eloranta-matkapuhelintukiasemien-sijo...

 

Miksi laki kiireesti tarvitaan:

200 tutkijaa osoittavat vetoomuksen YK:n pääsihteerille - tutkimuksen häirintää

Seuraavassa kuvaan 200 sähkömagneettisten kenttien tutkijan vetoomuksen (International Scientist Appeal, 5/2015) pääkohdat ja miksi he ottavat yhteyttä YK:n pääsihteeriin tutkimuksen häirintään & lasten terveysriskien laiminlyöntiin liittyen. Käsittelen kirjoituksen lopussa myös WHO:n International EMF Projectin ja raja-arvo-organisaatio ICNIRPin huolestuttavaa toimintaa.


Itse vetoomus on luottavissa:

Vakuutusjätti Lloyd's ei korvaa mobiiliteknologioiden aiheuttamia sairauksia

Helmikuusta 2015 lähtien käytät mobiiliteknologiaa täysin omalla riskilläsi.
Samoin työnantajien on huomioitava se, että kännykän & mokkula/WLAN-läppärin heavy-userin (myyntimies, puhelinpalvelukeskustyöntekijä ym.) sairastuessa vastuu on työnantajalla ja sairasvakuutus ei vaurioita kata. Samoin koulujen mobiilipiloteissa vastuu lasten vaurioista siirtyy rehtoreille ja viranomaisille.

Miten tekisimme joukkoliikenteestä terveellisempää? Mikroaaltokuormituksesta

Linja-autoihin, juniin ja metroihin tarvittaisiin kännykkävapaita paikkoja, niin terveyden kuin liikenneturvallisuuden näkökulmasta.

EU:ssa on jo ennakkotapaus, Italian Korkein Oikeus määräsi työkännykästä aiheutuneen kasvaimen korvattavaksi.

Silminnäkijä TV 2: Sähköä paossa -ohjelma. IT-alalla riski kasvaa.

Suomessa erityisesti IT-alan työntekijöitä sairastuu yhä nopeampaan tahtiin sähköstä johtuviin sairauksiin. Osalla terveydentila on niin huono, että he eivät kestä asuinkeskusten säteilykuormitusta ja joutuvat vetäytymään metsiin. Kävin kevättalvella 2012 tapaamassa näitä atk-alan pioneereja, ihmispoloja metsäleirillä.

 

Siksi TV 2:n Silminnäkijä-sarjan ohjelma ’Sähköä paossa’  ke 26.9.2012 klo 22:10 antoi realistisen ja karun kuvan yhteiskunnastamme.

Matkapuhelimet ylittävät kaksinkertaisesti altistusrajat lasten osalta

Merkittävä, koko kännyköiden/matkapuhelinten turvallisuus- ja testausjärjestelmän kyseenalaistava tutkimus on julkaistu. Paperi: Gandhi, O. P., Morgan, L. L., de Salles, A. A., Han, Y.-Y., Herberman, R. B., & Davis, D. L. (2012). Exposure limits: the underestimation of absorbed cell phone radiation, especially in children. Electromagnetic Biology and Medicine, 31(1), 34–51.

 

--------

 

LEHDISTÖTIEDOTE

18.10.2011

 

MATKAPUHELIMET YLITTÄVÄT KAKSINKERTAISESTI ALTISTUSRAJAT LASTEN OSALTA

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä