Kaikki blogit puheenaiheesta Koplaus

Sote jäi poliittisen koplauksen jalkoihin

Hallitusneuvotteluja vetävä demareiden Antti Rinne kertoi eilen, että hallitusneuvotteluissa on päädytty 18 maakunnan malliin sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisessä. Piti hieraista korvia, että kuulinko todella oikein. Mitä uutta siinä on? Tähänkö ilmiöpohjaisessa pöydässä Säätytalolla lopulta päädyttiin toista viikkoa jatkuneiden keskusteluiden jälkeen? Samaan maakuntamalliin, jota aiemmin oppositiossa olleet puolueet Vihreät, Demarit, Vasemmistoliitto ja RKP ovat itse kritisoineet ja vastustaneet neliraajajarrutuksessa.

Koplaako hallitus Fennovoiman ja tapaus Immosen toisiinsa?

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö haastoi mediaa kaivamaan "hämärät esiin" eilisessä blogissaan "Sipilän hallituksen Fennovoima-keplottelussa arvot ovat kaupan". 

Jospa Hirvimäki tekee samalla oman Fennovoima-avauksensa ja auttaa hieman sekä Niinistöä että mediaa miettimään voisiko otsikossa mainituilla asioilla olla yhteys keskenään -

Fortum, yllättävä käänne ja negaatio.

Nyt se sitten tapahtui. Fortum on antanut alustavan lupauksen osallistua fennovoiman ja rosatomin ydinvoimahankkeeseen tietyin ehdoin. Ehtona on, että fortum ja rosatom perustavat yhteisen yrityksen ja ostavat TGC-1 vesivoimatuotannon.

 

Fortum omistaisi uudesta yhteisyrityksestä yli 75% kun rosatomi omistaisi hieman alle 25%. TGC-1-omistuksen uudelleenjärjestelyn kautta fortumin vesivoimatuotanto lisääntyy 60 prosentilla (34 terawattituntiin).

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä