Kaikki blogit puheenaiheesta Lauri Kivinen

Taloudellisesti riippumaton Yleisradio etsii poliittisesti sitoutunutta johtajaa

Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kivinen ilmoitti tammikuussa jättävänsä tehtävän vuoden 2018 loppuun mennessä ja siirtyvänsä yksityisen sektorin palvelukseen. Tämän seurauksena Ylen hallitus aloitti välittömästi seuraajan etsimisen. 

Sananvapaus uhattuna Puolassa – ja Suomessa

# Jo on aikoihin eletty sananvapauden mallimaassa Suomessa, kun Ylen toimittajat eivät uskalla mainita pääministeriä nimeltä ainakaan näissä sananvapausasioissa. Illan pääuutisena oli – Puolan sananvapauden kriisi, kun yleisöä ja kriittisiä toimittajia ei enää lasketa seuraamaan parlamentin istuntoja. Tulkitsin tämän jonkinlaiseksi aasinpotkuksi kohti äksyilevää pääministeri Juha Sipilää ja hänen tossunsa alle ajettua Ylen johtoa.

Satosen Yle-komitea unohti maahanmuuttajaradion

# On hyvä, että Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen ja Yle-työryhmän puheenjohtaja Arto Satonen (Kok.) ovat tyytyväisiä parlamentaarisen työryhmän saavuttamaan tulokseen.  Kivinen on kokoomustaustainen, mutta hän on puolustanut Suomessa BBC-mallista julkisen vallan radio- ja tv-toimintaa. Näinä kaupallisen yleisradiotoiminnan kriisiaikoina Yle kyllä joutuu sijaiskärsijäksi, koska yhtiön budjetti aiotaan jäädyttää useaksi vuodeksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä