Kaikki blogit puheenaiheesta Median rooli

Ilkeilylläkö päämäärään?

Luin Sunnuntaisuomalaisesta toimittaja Janne Laitisen kirjoitelman perussuomalaisten viikko sitten pitämästä puoluekokouksesta. Juttu on ilkeä ja ylimielinen. Toimittaja rakentaa jutussaan kuvan ikäänkuin hän tarkkailisi mikroskoopilla suomalaista alaluokkaa, "törkyturpaisia maalaisrasisteja", joiden jutut ovat "pulun paskaa". Kirjoitus huokuu toimittajan henkilökohtaista toivetta, kunpa perussuomalaisuus hajoaisi kuin pulun paska ja Halla-aho häipyisi samaan saastatunkioon kuin jutun pääkuvan  roskat, tupakantumpit ja muu saasta antaa ymmärtää.

Luottamus mediaan tärkeämpää kuin koskaan - Ylen johtoa valittava vaaleissa

Nykyään jokainen ihminen on jollainkin muotoa media. Mediasta keskusteltaessa ihmiset eivät ainoastaan kuluta, vaan myöskin itse tuottavat sisältöä.

Uutta Suomea vai inhodemokratiaa?

Kysymykseni on osoitettu erityisesti Uudelle Suomelle, mutta myös suomimedialle yleensä sekä jokaiselle maamme hyvinvoinnista huolta kantavalle suomalaiselle - 

Liiketunnistin: Hyvä paha media

Liiketunnistin-juttusarjassa kirjoittaja tarkastelee ajankohtaisia poliittisia liikkeitä. Osin sisältä, osin ulkoa. Jotain lainattua, jotain varastettua, jotain mustaa.

Lastenlauluja uusin sanoituksin. Ilmapalloja. Suositusta lastenohjelmasta tuttu hahmo kävelee rinnallani ja repeää eduskuntatalon kohdalla joukon mukana huutoon ”Miljonääri Sipilä leikkaa rahat pieniltä!”

Skandaali! Kohu! Ristiriita! Paljastus!

Wisconsinin senaattori Joseph "Joe" McCarthy jäi historian kirjoihin ammattiosaamisensa ohella lähinnä massahysteriaa lietsoneena kommunistien vainoajana, joka oli yksi käänteisen todistustaakan pioneereista.

Media ja vasemmisto

Moni puhuu rahademokratiasta tarkoittaen, että rahaa ratkaisee miten demokratia toteutuu. Uskon yhä vankasti Suomen demokraatiseen järjestelmään, jossa on monta puoluetta, josta valita omansa. Toista parempaa systemiä en ole vielä kokenut. Eduskuntavaalien tulosten valossa ja vaaleista toiseen huomaa, että valitettavasti mainosrahat ratkaisevat pitkälti siitä ketkä voittavat ja ketkä häviävät.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä