Kaikki blogit puheenaiheesta Megatrendit

Uljas uusi maailma

Vaaliblogi 6

Harvoin historiassa Herakleitoksen sanonta, “vain muutos on pysyvää”, on ollut yhtä totta kuin nyt. 2030-luku on monella tapaa hyvin erilainen kuin meidän tuttu 2010-lukumme. Millaiseen maailmaan nyt valittava eduskunta joutuu meitä luotsaamaan?

Postin uudistuksia pitää suunnitella katse tulevaisuudessa

Hallitus aikoo mahdollisesti erottaa Postista kuolleen kudoksen: Lähteet HS:lle: Hallitus aikoo pilkkoa Postin ja luopua Finnairin enemmistö­omistajuudesta (HS 24.4.2016) - tämä on järkevää, sillä ilman tätä jakoa on mahdotonta tietää millä alueilla postia voidaan ylipäätänsä kuljettaa tekemättä tappiota.

Nykyisellään Postin yhteiskunnalliset velvotteet säädellään laissa 29.4.2011/415 (Finlex, viitattu 24.4.2016):

Höyry, sähkö, digitalisaatio, kiertotalous

Rakenneuudistukset, menoleikkaukset, yksikkökustannusten pienentäminen; kasvua, kilpailukykyä, innovaatioita ja pk-yrittäjyyden alleviivaamista. Erilaisia eväitä, ohjeita ja asiantuntijoita riittää siitä, miten Suomen talous saadaan takaisin kasvu-uralle. On kiistaton tosiasia, että rakenteellisia uudistuksia sekä elvyttäviä toimia valtion tasolla tulee tehdä. Kotipesän on oltava kunnossa, kasvupohjan terve ja kannustava sekä julkisen sääntelyn ennustettavaa. Säästöillä korjataan budjetin alijäämää, mutta kasvulukuihin vaikuttavuus on päinvastainen.

Muuttuva maailma 2015 - muutamia keskeisiä muutossuuntia

 

Muuttuva maailma 2015 – joitakin kiintopisteitä ajattelu ja odotusten pohjaksi

*

Bank of American Merryl Lunch –näkemys aikamme maailmasta ja sen keskeisistä trendeistä vuonna 2015

http://www.bofaml.com/content/dam/boamlimages/documents/articles/B1_078e/b1_078e_the_thundering_word.pdf

Muuttuva maailma

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä