Kaikki blogit puheenaiheesta Mielenosoitukset mielenilmaisut

Unkarista, tasapuolisesti

Unkarissa käytetään mielipidevapautta,  noin 10 000 kansalaista osoittaa mieltään muutosta vaatien.  Maan tilasta kertoo vasta seuraavat vaalit, mitä mieltä on 9 990 000 kaansalaista jotka eivät tänään mielenilmaisuun osallistu.

Mielipiteen vapaudesta Euroopan Unionissa.  EUsta on yhtä vaikeaa erota kuten aikoinaan jäsenvaltioiden  Neuvostoliitosta.  NL torppasi eroaikeet panssarein (Unkari 1956)  ja EU hoitaa tänään  asian  tosin sivistyneemmin, miljardivaatimuksin (britit tänään).

Torvinen töpeksi, Rinne mukelsi

Paljon väkeä! Reippaita ja hyväntuulisia ihmisiä yhdessä! Ämpäreitä jaettiin ja hernaria sai. Ay-liike yritti parhaansa ja SDP kalasteli täysillä saadakseen virtaa kuolleeseen hevoseen. Tässä luonnehdinta tämänpäiväisestä "aktiivimallia" vastustavasta mielenosoituksesta.

Senaatintorille oli kokoontunut noin 5000-6000 ihmistä protestoimaan.  Ensiksi täytyy nostaa hattua jokaiselle mielenosoittajalle hillitystä käytöksestä. Me suomalaiset olemme kylmäpäistä kansaa. Tosin: torilta kuului jatkuvasti vahva - "hallitus alas" huuto.

Media hyljeksii somali-ihmisoikeustaistelijaa, Mona Walteria

Ruotsalainen, somalitaustainen islam-kriitikko Mona Walter vieraili viikko sitten Suomessa, Fortress Europe -mielenosoituksen pääpuhujana. Mona Walter on Ruotsin Ayaan Hirsi Ali. Molemmat ovat ryhtyneet länsimaihin päästyään taistelemaan, kuin tiikerit oman entisen uskontonsa ja kulttuurinsa naisia alistavia ja muita epähumaaneja käytäntöjä vastaan. On vaikea olla kunnioittamatta tällaisia ihmisoikeustaistelijoita, mutta toisilta se onnistuu.

Hyvät "traktosimarssijat"

On itsestään selvää:  mikäli maataloustuotanto maassamme tyrehtyy, määräävät muunmaalaiset leipämme hinnan.  Tämän toivon poliitikkojenkin ymmärtävän.

Toivon kuitenkin, että tuottajamme maajussit ymmärtävät,  että traktorit maanteillä eivät tuota lisää sympatiaa asiansa puolesta.  Ranskassa ollut traktorimarsseja iät ajat, edelleen marssivat.

Tervetuloa Lylystaniaan

Tervetuloa Lylystaniaan!!

Ensi perjantaina anarko-syndikalistinen ukkovalta herhistää luisevaa nyrkkiänsä demokratialle ja pyrkii sivuuttamaan eduskunnan vaaleissa kansalta saaman valtakirjan.

**
Siteraan tässä erästä aikansa vaikuttajaa.

Toimiiko ay-liike eettisesti oikein?

Toimiiko ay-liike oikeudemukaisesti? Esimerkiksi Akavan jäsenissä on paljon keskustalaisia ja kokoomuslaisia jäseniä, kuten perussuomalaisiakin, mutta heidän yli jyrätään. Toimiiko sellainen mielenilmaus jäsenistön äänellä, vaiko ay-pamppujen viikkojen valmistelulla?

Johtajilla on valmis strategia miten koneisto rasvataan heidän mielensä mukaiseen toimintaan. Ei siinä paljoa kenttäväeltä kysytä mitään. Jos kysytään niin ei kuunnella mitä sieltä vastataan.

Suojakäsine on korkeakulttuurin luoman teknologian huipputuote

 

Köyhyys, sekä siihen liittyvä puute tavallisten ihmisten keskuudessa on markkinatalouden yksi kummallisimmista ilmiöistä muutoin hulluuteen asti ylettyvän runsauden keskellä. Kaikki elävät olennot kärsivät, siten tavallisen ihmisen olemisen tilassa ei olisi sinänsä mitään pokkeuksellista, jos eläisimme luonnontilassa.

Tiedon viholliset reippaina!

Tiedon viholliset reippaina

Viikonloppuna oli reipasta menoa.

Leikkauksia vastustavat mielenosoittajat (joita oli Ylen mukaan 15 000 ja sitten 10 000 olikin poliisin mukaan 3000 tai vähemmän) töhrivät hallituksenvastaisessa riemussaan yliopiston seinän Unioninkadulla.

En ymmärrä miten iskulause ”valtiovaltaa ja pääomaa vastaan” pelastaa säästöiltä mutta ilmeisesti tässä anarkismi-lauseessa on jokin syvempi viisaus, joka muuttaa kaiken.  

Meillä on unelma-Oliko sittenkään

Varmaan Olli Immonen ei tiennyt millaisen mittasuhteet hänen sinänsä vaatimaton kirjoitus perjantain ja lauantain välisenä yönä, hänen omallansa Facebook-sivullaan tulee aiheuttamaan. Vihervasemmisto mainasi tukehtua Ollin kirjoitukseen ja vain muutama päiväisen jälkeen oli polkaistu näyttävä mielenilmaisu: Meillä on unelma- tapahtuma Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Joihin osallistui noin 20 000 ihmistä.

Kapeanäköistä

Liikkeellä on kohu, joka on noussut kansanedustaja Olli Immosen kirjoittelusta facebookissa. On tivattu vastauksia puoluejohtajilta, varsinkin perussuomalaisten Soinilta. On järjestetty mielenosoituksia vastavetona Immosen päivityksen sanomalle.

Päivityksessään Immonen piti monikulttuurisuutta varallisena asiana Suomelle. 15 000 henkeä keränneessä mielenosoituksessa taas osoitettiin mieltä monikulttuurisuuden puolesta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä