Kaikki blogit puheenaiheesta Monikulttuuri

Voiko ihmisryhmän maineen pelastaa?

Kuvitellaan kaupunki, jossa asuu jengi nimeltä Viherkipparit. He ovat täysin vihreisiin pukeutuvat moottoripyöräkerho, jotka tykkäävät kokoustaa ja jutella maailman asioita omissa oloissaan, sekä toki sitten moottoripyöräillä pitkin kyliä. Kuvitellaan, että joku vaikka viiden hengen porukka omistaisi loppuelämänsä tuon jengin maineen pilaamiselle. Nämä viisi ihmistä hommaisi kokonaan vihreät vaatteet ja moottoripyörät, ja kävisi kerran kuukaudessa ammuskelemassa lapsia hengiltä kaupungilla.

Lisää monikulttuuria, mutta ei vaan mun naapuriin

Humanitaarista maahanmuuttopolitiikkaa pitäisi alkaa verottamaan erikseen, kuten kirkollisveroa.

Euroopassa on vain yksi ääripää

Nyt kun tämä Saisio kommentoi julkisesti, että myös punaviherkuplassa elävät voisivat alkaa katsomaan maailmaa vähän avoimemmin, ja päätyi haukutuksi natsiksi, niin tuli mieleen, että voimmeko edes odottaa mitään järkevää dialogia eräiden tahojen puolelta?

Otetaan esimerkiksi tämä norjalainen vasemmistopolitiikkomies, joka päätyi turvapaikanhakijan raiskaamaksi ja oli huolissaan vain siitä, että raiskaus saattaa vaikuttaa kielteisesti tämän raiskaajan turvapaikkapäätökseen.

 

Kissa pöydälle

Viimeisimmän Europolista tarjolla olevan tilaston (European Union Terrorism Statistics 2006-2014) mukaan uskonnollisesti motivoituneet terrori-iskut ovat enemmän kuin tuplaantuneet vuosien 2010 ja 2014 välisenä aikana. Vasemmiston nimiin laitettuja iskuja oli aikajaksolla 13 ja laitaoikeiston 34. Uskonnollisia eli käytännössä Islamin nimiin tehtyjä iskuja Euroopassa vuonna 2014 oli 395.

Kolme esimerkkiä: Monikultturismi Ei - Assimilaatio Kyllä

Esimerkki 1:

"Naisjohtaja ulkomaalaisvangista: ”Ymmärrys loppui heti”.

Karoliina Taruvuori kertoo, että kulttuurierot tuovat haasteita niin vangeille kuin henkilökunnallekin.

– Kerran yksi muslimitaustainen miesvanki ei halunnut ymmärtää pätkääkään, mitä puhuin, kun annoin hänelle rangaistusta. Miespuolista apulaisjohtajaa hän kyllä ymmärsi, mutta kun apulaisjohtaja sanoi, että rangaistus tulee johtajalta, ymmärrys loppui taas, hän muistelee."

Kulttuuri

Viime aikoina on keskusteltu paljon kulttuureista. Mono- ja monikulttuurista, monikultturismista ja sitä rataa.

Mielestäni hyvin harvassa bloggauksessa on pohdittu mitä ne oikeastaan ovat, jos ei Jaakko Häkkisen bloggausta lasketa. Kommenteissa ehkä enemmänkin.

Sen, mitä olen niistä keskusteluista ja ennen sitä asiasta käsittänyt, laitan nyt tähän. Laitan sen tähän, koska uskon siihen, että opin näiden kautta. Ymmärrän paremmin.

Tähän mennessä elegantein määritelmä, jonka olen kulttuurista kuullut, on:

Monikulttuurisuus tai sen vastustaminen ei ole mustavalkoinen asia

Olli Immosen päivityksen myötä on noussut ennennäkemätön keskustelu siitä, pitäisikö monikulttuurisuutta Suomessa vastustaa vai vaalia. Tälle keskustelulle, kuten niin monelle muullekin, on leimaavaa se, että tulkintoja siitä mitä on monikulttuurisuus tai sen vastustaminen, on yhtä monta kuin keskustelijoita.

Kuka oikeasti tukee mielenosoitusta silpomiskulttuurin puolesta?

Helsinkiin puhataan mielenosoitusta sen puolesta, että demokraattisesti äänestettävien lakien tai tahdon sijaan demokratia ohitettaisiin kulttuurisilla tekijöillä.

 

Jopa 16 000 ihmistä on ilmouttautunut facebookissa tukemaan sellaista tapahtumaa, jossa annetaan tuki esim. pienten lasten sukupuolielinten silpomiselle. Sen sijaan, että suomalaiset saisivat kieltää lasten sukuelinten silpomisen muiden kuin lääketieteellisten syiden takia, niin tämä tulisi sallia monikulttuurisuuden nimissä.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä