Kaikki blogit puheenaiheesta Oikeus ja kohtuus

Politiikka on tinkimistä ja tasapainoilua - ei yksinvaltiutta ainakaan Suomessa

Nykyhallituksen eroamisen jälkeen spekulaatiot käyvät jo kiivaana seuraavasta hallituspohjasta. Eri puolueiden vaaliohjelmia tutkitaan kuin piru raamattua - itsekin näin jo tein Keskustan osalta. Vaalikoneet koittavat samalla löytää selkeitä näkemyseroja vahvasti asioita yksinkertaistaen.

Mieleeni tulee se, että pelkkien näkökulmien ja kyllä/ei-vastauksien lisäksi tärkeää olisi tuntea puolueiden sekä ehdokkaiden ehdottomuus ja prioriteetit näissä asioissa. Mikä on tärkein, mistä ei luovuta? Mikä on vain oikeastaan toive seuraavalle kaudelle?

Oikeusaa-puu-va

Hyvä vähävarainen blogipalstan lukija.

 

Tiesitkö, että Sinulla on oikeus saada oikeudellisen asian hoitamista varten itsellesi avustaja jopa kokonaan valtion varoilla kustannettuna?

   

"Kansalaisella on yhteiskunnan monimutkaistuessa yhä enemmän oikeudellisia ongelmia, joihin hän tarvitsee asiantuntevaa apua. Oikeudenkäynneissä on usein tarpeen käyttää lainoppinutta avustajaa samoin kuin sovintoneuvotteluissa ja erilaisten asiakirjojen laadinnassa.

Suomi avannut piikin joukkomurhaajille

Aikoinaan Porvoon oikeudenkäynneissä  tuomittiin ruandalainen Bazaramba joukkomurhista eikä luovutettu/karkotettu kotimaahansa.  Viesti on maailmalla mennyt perille.  Tulkaa joukkomurhaajat Suomeen, saatte refugee statuksella oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin ja humaanin oikeudenmukaisen tuomion.  Ensikertalainen istuu vain puolet tuomiostaan.

Joukkomurhien/kansanmurhien uhrien omaiset saattavat olla eri mieltä oikeuskäytännöstämme, joka onkin lähinnä meille suomalaisille laadittu.

Laki on rikki, tai sitä ei vain haluta lukea.

Suomen oikeuslaitos on rikki. Kenelläköhän riittäisi rohkeutta korjata aikaisempien tekemät virheet lainsäädännössä ja vaatia tuomareilta edes jonkinlaista lukutaitoa? 

Eikä tämä koske joukkoraiskauksista annettuja tuomioita, pitää vain tässä tapauksessa toivoa että hovi korjaa tämän käsittämättömän päätöksen. 

Vastaavanlaista älyttömyyttä tapahtuu koko ajan, suurimmaksi osaksi se on sellaista pienen ihmisen kyykyttämistä pienissä asioissa. 
Otetaanpa tähän pari esimerkkiä mistä olen ihan A4:ia saanut plärätä. 

Avioliittolaista

Eduskunta päättää tulevana perjantaina siitä, saavatko kaikki ihmiset mennä naimisiin. Toivottavasti se päättää niin, että kaikki saavat.

 

Avioliittolaki on tärkeä tasa-arvokysymys. Ihminen ei valitse sitä, syntyykö hän heteroksi tai homoksi, sen enempää kuin hän valitsee, syntyykö mieheksi tai naiseksi, tai joksikin muuksi, jonka määrittelemiseen arkikielemme on vaillinainen. Mutta me voimme päättää, että tunnustamme kaikkien ihmisten oikeudet elää täysipainoisesti, ja oman perustavimman olemuksensa mukaisesti.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä