Kaikki blogit puheenaiheesta Pörssiyhtiöt

Lepomäen ulostulon todellinen tausta?

Ei olisi ensimmäinen kerta kun vasta myöhemmin kevään kynnyksellä ymmärretään, että lumi ei pysy maassa kuin kesään asti. Sitten pitää jälleen odottaa seuraavaa talvea, jotta muistettaisiin millä leveysasteilla meillä suomessa asutaan. Koko suomi on - ei enempää, eikä vähempää kuin samoilla leveysasteilla kuin siperia tai alaska. 

Johtajien palkankorotukset ovat myrkkyä keskiluokalle

Johtajia ei kannata kadehtia. Tiedän, etten pysyisi tekemään heidän työtään. Pää ei kestäisi, ei avioliitto eikä lopulta fyysinenkään terveys. Siksi en kadehdi heidän palkkojakaan, vaikka välillä kyllä vähän mietityttää.

Pörssiyhtiöiden tulokset - kuva 101 vuoden takaa

 

Pörssiyhtiöt esittävät tuloslaskelmiaan.

Tuulispää -lehden etusivulla esiteltiin 101 vuotta sitten pankkien kilpailua.  Tuolloin helmikuussa 1916 lähinnä osinkojen jaosta.

Katso kisakuva täältä: http://digi.kansalliskirjasto.fi/aikakausi/binding/1005765?page=1&term=IKAALISTEN&term=Ikaalisten

Pankinjohtajien joukossa muun muassa J.K. Paasikivi.

PS.

Huomannette sivun alalaidan  mainoksen?

Kapitalistin karkkipäivät - Suomi kerjää yleislakkoa

Suomalaiset pörssiyhtiöt tekivät vuonna 2015 yhteensä 16 miljardin euron tuloksen. Luku lähentelee yhdentoista vuoden takaista tuloshuippua, joka oli 18,2 miljardia euroa. Kun ottaa huomioon sen, että suomalainen työvoima on aivan liian kallista ja toiminta kannattamatonta, on kyseessä poikkeuksellisen hyvä tulos millä tahansa mittarilla mitattuna. 

Työntekijöille osuus osinkomiljoonista

Mietin pääni puhki, että miten isojen pörssiyhtiöiden toiminnasta saataisiin oikeudenmukaisempaa. Nykymeno, jossa esimerkiksi Venäjän kriisistä suunnilleen selvinneet Nokian Renkaiden erinomaisen tuottavat työntekijät potkitaan voitollisesta firmasta pihalle johdon bonusten ja osinkojen kasvattamiseksi on todella väärin. Verotuksella hallinta ei onnistu, koska verot kierrätetään veroparatiisijärjestelyiden kautta.

Oy Stockmann Ab:n hallitukselle ja osakkeenomistajille

 

 

Oy Stockman Ab:n hallitukselle ja osakkeenomistajille

 

Avoin kirje

 

Viitaten Peruussuomalaisten Puoluehallitukselle, valtuustolle ja eduskuntaryhmälle lähettämääni avoimeen kirjeeseen 15.12.2014  ja joka kirje on luettavissa myös internetistä jaakko7.puheenvuoro.uusisuomi.fi esitän seuraavan vaateen ja toimenpide-ehdotuksen.

Pörssiyhtiö Stockmann  lakiasiainosastolta olen saanut vahvituksen , että yhtiö käyttää edelleen Perintäyhtiö Lindorffin palveluja. (Lindorff  Oy)

Altian pääomistajaksi pohjalaiset

Kuuma EU-vaaliviikko on tuonut julkisuuteen hallituksen ja omistajaohjausministeri Pekka Haaviston suunnitelmat luopua alkoholiyhtiö Altian valtion omistuksesta. Altialla on erittäin suuri merkitys Etelä-Pohjanmaan aluetalouteen, mutta myöskin koko Länsi-Suomen viljanviljelyyn. Ohrantuottajat odottavat pelonsekaisin mielin yhtiön ajautumista ulkomaiseen omistukseen.

Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret esitti jo viime vuonna kahteen otteeseen alkoholiyhtiön omistuksen siirtämistä viinatehdasta ympäröivän lakeuden käsiin. Avaus on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan.

Ammattiliitoilta puuttuu peili

Akava, SAK ja STTK ovat yhdessä rintamassa ilmoittaneet kannattavansa sukupuolikiintiöitä pörssiyhtiöiden hallituksiin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä