Kaikki blogit puheenaiheesta Pakolaiskeskukset

Sebastian Kurz vaati äsken uutisissa paljon lisää rahaa Egyptille, MIKSI?

YLE:n kello 17:n uutisissa YLE TV1 -kanavalla äsken Sebastian Kurz kertoi, että Egyptille pitää antaa valtavasti lisää EU:n veronmaksajien resursseja käytettäväksi Egyptin talouden parantamiseen, ja aloittaa jonkinlaiset pakolaisneuvottelut. Mitä helvettiä?! Egypti on suoraan kieltäytynyt useaan kertaan leirien perustamisesta sen alueelle sekä pakolaisten vastaanotosta. Mistä neuvoteltaisiin? Uutiset eivät kerro. Käytännössä Egypti yrittää kusettaa ja kiristää niin paljon EU:n ja sen jäsenmaiden julkista rahaa kuin mahdollista.

Palautuskeskukset - nykypäivän Auschwitz?

Suomessa harkitaan palautuskeskusten käyttöönottoa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden säilömiseksi. Mielestäni tilanteessa voi nähdä jonkinlaisia yhtymäkohtian natsisaksaan, mistä tietysti jotkut ovat tyytyväisiä.

Palautuskeskuksiin koottaisiin tietyn ryhmän ihmisiä. Heillä ei olisi oikeutta liikkua muualla. Sitä ehkä vielä harkitaan laitettaisiinko palautuskeskuksiin myös ne joiden kielteinen päätös ei vielä olisi lainvoimainen.

Kävin pakolaisten vastaanottokeskuksessa

Maahanmuuttokonsulttina työni on ollut loppukesän jälkipuolen viikkoina hyvin kiireistä. Suomeen on tullut tuhansia nuoria miehiä pakolaisina ja heitä on sijoitettu ympäri maata erilaisiin vastaanottokeskuksiin. Jatkossa ehkä myös pääministeri Juha Sipilän Oulun-kotiin.

Toimin itse pääkaupunkiseudulla ja olen vieraillut muutamassa Espoon lähellä sijaitsevassa vastaanottokeskuksessa keskustelemassa maahantulijoiden kanssa.

Pakolaiskeskukset marjanpoimintaan?!

Suomessa päivitellään joka kesä, kun Thaimaasta ja muulta maapallon äärilaidalta rahdataan Suomen metsiin tuhansia marjapomijoita. Itsekkin ole moista ilmiötä jo ihmetellyt lähes 10-vuotta.

Kesän aikana on myöskin politiikot laidasta laitaan väläytellyt mahdollisuutta marssittaa pakolaiskeskusten väki marjametsiin. Idea on tosi hyvä, koska metsässä jos missä maahanmuuttaja pääsee kosketukseen suomalaisesta erämaasta ja sielun maisemasta.

Pakolaiset ovat ihmisiä, joilla on unelma paremmasta turvallisesta elämästä

”Kotikaupungeissani” Keuruulla ja Forssassa on keskusteltu mahdollisista pakolaiskeskuksesta Keuruulla entisen varuskunnan alueelle ja Forssassa entiseen Rantasipi hotelliin. Forssassa hanke näyttää päättyvän kaupunginhallituksen kielteiseen näkemykseen. Keuruulla keskustelu jatkuu.

En ole oikein ymmärtänyt keskustelun kaikkia vivahteita. Pakolainen on useimmiten puun ja kuoren välissä – ei ole ryhmää, johon kuulua eikä ole mahdollisuutta hankkia toimeentuloa ja turvallisuutta siellä, mistä tulee.

Oman kansakunnan hävitys meneillään.

Miksi suomalaisuus hävitetään ?

Mielestäni tätä asiaa pitäisi ja pitää alkaa miettimään tosissaan, koska valitettavasti niin on nyt tapahtumassa.

Maahamme tuodaan ja tulee, niin laillisia-, kuin laittomiakin maahantulijoita enenevässä määrin, ilman, että sitä lopputulosta vakavasti mietittäisiin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä