Kaikki blogit puheenaiheesta Palkkatyön pakkolait

Yhdenvertaisuus ei kuulu kehitysvammaisille

Harmittaako, jos kollega saa samasta työstä suurempaa palkkaa? Kehitysvammaisille se on ihan tavallista. Suomessa on noin 15 000 työkykyistä henkilöä, jotka tekevät töitä minimikorvauksella. Kehitysvammaisia myös työllistetään huonosti, sillä näistä 15 000 henkilöstä palkkatyössä on vain noin 500. Palkkatyöntekijöistä useimmat saavat takuueläkkeen suuruista työkyvyttömyyseläkettä, jonka päälle on sallittua ansaita vain noin 800 euroa kuukaudessa - työtehtävien vaativuudesta riippumatta.

Sipilän puhe: Kepun kolmas yleislakko

 

SIPILÄ AJAA MAAN YLEISLAKKOON

 

SAK:n vuoden 1956 yleislakon alla valtion työpaikalle käyttöömme tuotiin konepistooli ja lipallinen kovia panoksia. Lakkolaisten varalle. Olimme ”valmiudessa”.

 

Herätys oli totaalinen: nytkö, laillisessa työtaistelussa etujaan puolustavia, sodassa vapautemme pelastaneita, siellä hengissä selvinneitä ja äsken kotiin palanneita, on ryhdyttävä ampumaan. Ja myös lakossa ollut oma veli, jos kohdalle sattuu.

 

Timo, miten saat unta?

Kunnianarvoisa ulkoministeri, Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini, kuinka nukut yösi? Minä vietän ne ajoittain kokonaan valvoen, joskus menee jopa useampi mokoma yhtä soittoa. Saan itse asiassa moisesta tuolloin jopa rahaa. Sinulta, Juhalta ja Alexanderilta jäi muuten täysin huomiotta se, että yötöistäkin tulee palkanlisiä! Joten ehkä ehditte vielä niistäkin niistämään osan pois, koska onhan se perin juurin outoa, että töissä pitää öisinkin kukkua, silloinhan pitää nukkua! Sinä Timo kun tiedät, että työt pitää tehdä virka-aikana.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä