Kaikki blogit puheenaiheesta Palvelukoti

Vanhukset kaipaa parempaa hoivaa ja seuraa

Vanhukset kaipaa parempaa hoivaa ja seuraa

 

 

On hyvä että kotona asumista tuetaan, mutta tukea pitäisi antaa enemmän. Pikaiset lääkkeiden jaot eivät ole riittävää. Hoitajamitoitusta on korjattava. Mikäli vanhus makaa sängyssä kaiket päivät ja siellä käydään 3 kertaa päivässä vaipat vaihtamassa, silloin kotona asuminen ei ole enää turvallista.

 

Kuka auttaisi muistisairasta?

Lehdistä saamme vähän väliä lukea, kuinka muistisairas on taas lähtenyt pakkaseen harhailemaan pelkästään yöpuku päällä. Muistisairaat ovat ryhmä, jonka hoitoon ja huolenpitoon tulisi enemmän panostaa. Suomessa on tällä hetkellä arviolta 193 000 muistisairasta ihmistä. Kun otetaan huomioon miten paljon muistisairas henkilö kuormittaa läheisiään, muistisairaudet koskettavat jopa tuplasti tätä määrää, ellei vielä paljon useampaakin.

 

Hoitajakin on vain ihminen

Viime aikoina jälleen vellonut keskustelu hoitajien ylipitkistä tauoista sekä vanhusten laiminlyönneistä sai minut tarttumaan näppäimistöön. Keskusteluhan sai alkunsa hallituksen aikeista alentaa vanhustenhuollon hoitajamitoitusta entisestään, vaikka hoitajien jaksaminen työelämässä on jo nyt vedetty äärimmilleen. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä