Kaikki blogit puheenaiheesta Peliala

Harhoja pelialasta

Ei ole olemassa mitään peliteollisuutta (kuva) kuten ei ole kirjateollisuuttakaan. On vain peliala, joka tuottaa sisältöjä. Suurin osa viennistä on parin yrityksen onnenkantamoisten varassa. Suuri osa työllistetyistä toimii ainakin osittain julkisen tuen varassa startupeissa, joista harva tuottaa voittoa. 

Tuollainen todellisuudesta vieraantunut höpsiminen ei lupaa hyvää Raha-automaattiyhdistykselle. 

 

Kumpi oli kahjo?

Idea ei lainkaan "kahjo", mutta Tekes, joka satsaa veroeurojamme sisältötuotantoon on kahjo, kuva. 

Tätä hauskaa liikuntapelien klassikkoa BJONG vuodelta 2011 olen itsekin kokeillut: 

http://news.cision.com/fi/pressi-fi/r/kannykkaliikuntapeli-bjong-vie-tie...

Tekes juksaa poliitikkoja!

TEKESIN höpertämisen huippu, kuva. Luvut perustuvat lähes täysin parin yrityksen onnenkantamoisiin. Ennen Nokiaa käytettiin samoin tavoin hyväksi byrokraattien toimesta. 

Ettäs kehtaavat juksata poliitikkoja!

Toisekseen pelisisältöjen tukeminen ei lainkaan kuulu Tekesille, koska vastaa kirjojen ja musiikin tukemista. Lisäksi tuki rikkoo EU:n kilpailulakeja, koska kaikki digipelit kilpailevat keskenään. 

Rovion taru loppuu pian

Peliala perustuu onnenkantamoisiin. Pelialalla kehitetään sisältöjä teknologiselle alustalle. Sisällöt eivät voi olla innovaatioita sen enempää kuin kaunokirjallisuus tai musiikki. Kaikki pelit kilpailevat keskenään, joten Tekesin tuki peleille rikkoo kilpailulakia.

Huono aika olla nainen

Suomalainen media on viimepäivät jauhanut käytetyistä ja uusista lastenrattaista, mutta huomioni on kiinnittänyt verkossa puhuttavat aiheet: Zoe Quinnin ajojahti eli "Quinnspiracy", Feminist frequency-sivuston Anita Sarkeesianin uhkailu ja kotoa-ajo, ja The Fappening eli Jennifer Law

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä