Kaikki blogit puheenaiheesta Poikien ympärileikkaus

Àfram Ìsland!

Islanti aikoo kieltää poikien ympärileikkaukset ensimmäisenä Euroopassa. On aina mukava lukea uutisia tasa-arvon edistymisestä. Tyttöjen ympärileikkaukset kiellettiin Islannissa jo vuonna 2005. Poikien oikeudet tulivat siis viitisentoista vuotta jäljessä, mutta hyvä, että lopulta tulivat kuitenkin.

  • "His body, his choice."

Ihmisoikeuskysymys: abortti ja sukuelinten silpomiset

Ihmisoikeuskysymys: abortti ja sukuelinten silpomiset

 

Soini vastusti aborttia ja siihen vastasi Sipilä:

”Naisten ja tyttöjen asema sekä seksuaali- ja lisääntymisterveysoikeudet ovat ihmisoikeuskysymyksiä ja olennainen osa Suomen ulkopolitiikkaa. Tämä on ollut Suomen hallitusten pitkäaikainen ja yksiselitteinen linja eikä tämä ole muuttunut, Sipilä kommentoi sähköpostilla IS:lle.”

 

 

Kulttuurinen ja uskonnollinen relativismi

Meillä Suomessa voi edelleen hyvin kulttuuri- ja uskontorelativismi. Jos puhutaan ismistä nimeltä ”suvakismi”, niin ei se ihan väärinkään ole. Sitä nähtävästi esiintyy myös turvapaikan hakijoihin suhtautumisessa. En pysty ymmärtämään, miksi täältä turvapaikkaa hakenut ja sen saanut voi lähteä lomailemaan maahan, josta on turvapaikkaa lähtenyt hakemaan, kuten tiedän tapahtuneen. Porissakin. Mitä turvapaikkaa he lähtivät hakemaan? Toisaalta lapsiperhe, joka ei suurin surminkaan palaisi lähtömaahansa ilmiselvän kuolemanvaaran vuoksi, palautetaan poliisisaattueessa sinne.

Ympärileikkaukset kiellettävä kaikissa pohjoismaissa

Islannin parlamentissa käsitellään parhaillaan lakiesitystä poikien ei-lääketieteellisen ympärileikkauksen kieltämisestä. Mikäli lakiesitys hyväksytään, tulee Islannista ensimmäinen Euroopan maa, jossa toimenpide on täysin kielletty. Islannin lakiesityksen mukaan nuorten poikien ei-lääketieteellinen ympärileikkaaminen loukkaa heidän oikeuksiaan ja on ristiriidassa YK:n lasten oikeuksien julistuksen kanssa. Olen täysin samaa mieltä. 

Ympäri käydään, yhteisymmärrykseen ei tulla

Tuoreen uutisoinnin mukaan sosiaali- ja terveysvaliokunta ajaa laillisia rajoituksia ympärileikkauksiin. Ja nimenomaan poikien ympärileikkauksiin. Juutalaisyhteisöä edustamaan on saatu Gideon Bolotowsky.

Poikien ympärileikkaus ei ole verrattavissa tyttöjen ympärileikkaukseen

Kolumnisti ja seksuaalineuvoja Elina Tanskanen (HS 10.3.2015) julisti hiljattain, että poikien ei-lääketieteellinen ympärileikkaus olisi kiellettävä. Puuttuisin kahteen seikkaan hänen kirjoituksessaan: ensinnäkin siihen, että mitä hän oikein tarkoittaa "ei-lääketieteellisellä" ja toiseksi siihen että kirjoituksesta puuttuivat kokonaan asiaperusteet, mitä pidän kolumnistille annetun etuoikeutetun palstatilan väärinkäyttönä.  

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä