Kaikki blogit puheenaiheesta Putinismi

Teopoliittinen kulttuuri-imperialismi elää ja voi valitettavan hyvin

Uusvanhan ilmiön paluu pitäisi tunnistaa ja rohjeta näkemään yhtenä länsimaitakin hajottavan informaatiovaikuttamisen ja myös putinistisen geopoliittisen hybridisodan osana. Termi teopolitiikka* onkin lanseerattu tarkoituksellisesti muistuttamaan intuitioteitse tämän soveltavan teologiaulottuvuuden yhteneväisyyksistä ns. geopolitiikan kanssa niin poikkiuskonnollisella tunnustuksellisella tasolla kuin uskontotieteellisessä vertailussakin. 

Jakavatko Trump ja Putin Suomen?

Eivät jaa, ainakaan geopoliittisestisen sijaan mielenosoittajat saattavat jakaa suomalaisten ihmisten mielipiteet kahtia omalla Trump-vastaisuudellaan. Myönnän siis, että otsikkoni on klikkijournalismin multihuipentuma, jolle vertoja voi vetää vain aiheeseen liittyvä mätäkuinen sensaatiojournalismi.

Uskaltaako Venäjän kansa vielä nousta propagandan ja pelon alta?

Tänään Venäjällä sitten äänestetään presidentistä. Tulos on etukäteen tiedossa. Opposition kenties ainoa varteenotettava ehdokas saatiin sysättyä vaalista ja kaikki muut ”vaihtoehdot” ovat nykyjohdon sylikoiria. Näennäisdemokratian ”oppositio” tulee saamaan kansalta tietysti hajaääniä mutta tosiasiallisesti signaali, jonka nämä äänet antavat, on tuen osoitus nykyjohdolle.

Hyödylliset idiootit putinismin asialla

Moni saattaisi luulla, että tämä legendaarista Erkki Toivasta nimellään kunnioittava blogini olisi Ilja Janitskinista ja kumppaneista – ei, jotain oikeasti vakavaa, tämä on blogi suomalaisista ”Nato-änkyröistä”. Tämä on blogi siitä miten näiden Nato-änkyröiden touhu pelaa suoraan Vladimir Putinin valtaklikin pussiin aivan päinvastoin kuin nämä hyödylliset idiootit itse kuvittelevat.

Venäjä ei ole Neuvostoliitto

Venäjän hyökkäys Ukrainaan näyttää herättäneen monet länsimaissa pohtimaan sitä, että onko edessä uusi kylmän sodan aikakausi ja pitkäkestoinen vastakkainasettelu Moskovan valtiaiden ja lännen välillä, kun Venäjän koetaan palaavan neuvostoaikaan niin sanoissa kuin teoissaankin. Voi olla että suhteiden normalisoitumiseen menee kauan ja voi olla, että näemme monia ikäviä vaiheita ennen kuin tilanne rauhoittuu, mutta jos jokin asia on varma, niin se ettei Venäjä ole Neuvostoliitto.

Kommunistista diktatuurin tukijaksi

Monet ovat ihmetelleet miten aatteellisesta  kommunistista on tullut Putinin  kannattaja. Kaikki tietävät että nykyinen Venäjä ei ole työläisten valtio eikä siellä ole  demokratiaa  eikä se ole rauhaa rakastava vaan sotakiihkoinen diktatuuri.

Putinistit omivat Pegidan

Islaminvastaisen Pegida-liikkeen uskottiin jo menettäneen parhaimman teränsä Lutz Bachmannin Hitler-poseeraukseen, mutta nyt Saksasta kuuluu taas kummia. Eilen Dresdenissä Pegida oli onnistunut keräämään kaduille Venäjän NTV:n Segodnja-uutisten mukaan 10.000 mielenosoittajaa - euronewsin mukaan tosin vain "satoja." Saksalaisessa mediassa puhutaan poliisin arviosta 7.100 marssijaa.

Putinismista

Termi ”putinismi” ilmaantui läntiseen kielenkäyttöön pian sen jälkeen, kun Vladimir Putinista tuli presidentti ensimmäisen kerran. Varsinkin Ukrainan konfliktin myötä termistä ”putinisti” on tullut yhä jyrkempää vastakkainasetteluja heijastava termi, sellainen, jota on helppo käyttää myös leimaamiseen.

Suomenkielinen wikipedia määrittelee putinismin yksinkertaisen kuvailevasti:

Kestääkö Vasemmistoliiton toiminta päivänvaloa?

Pakko se on valitettavasti todeta, ettei hyvin, hyvin moni asia poliittisissa kilpailijoissamme siedä lähempää tarkastelua. Erityisesti Vasemmistoliitossa on Suuren ja Mahtavan esikuvansa Neuvostoliiton parhaita perinteitä kunnioittaen korotettu Paavo Arhinmäki messiaaniseen, puolijumalalliseen ja lähestulkoon Ceauçescun, Stalinin ja Jong-unin veroiseen asemaan.

Onko eurasianismi fasismia?

Vladimir Putin on fasismin unohdetun perinteen, klerikaalisen fasismin, elvyttäjä. 1900-luvulla sitä esiintyi roomalaiskatolisessa maailmassa ja sen kannattajia sanottiin falangisteiksi. Klerikaalisen fasismin aika on koittanut taas ja tällä kertaa 2000-luvulla isovenäläisessä kreikkalaiskatolisessa maailmassa. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä