Kaikki blogit puheenaiheesta Raasepori

Miksi valtio ei puolusta puolustajiaan?

Raaseporin traagisessa onnettomuudessa kolme nuorta asevelvollista antoi kalleimman uhrin isänmaalle, samalla kun neljä muuta loukkaantui vakavasti. Vammat voivat jäädä pysyviksi, eikä mikään tuo kuolleita takaisin sureville omaisilleen. Tästä huolimatta Suomen valtio kohtelee asevelvollisiaan toisen luokan kansalaisina, joiden vammautuminen tai kuolema valtiomme ja yhteiskuntajärjestyksemme puolesta kuitataan lähinnä loukkaavan pienellä hautausavustuksella.

Fyysinen sijainti

Muutama kerta on näyttöruutuuni ilmestynyt ilmoitus:

”puneenvuoro.uusisuomi.fi haluaa seurata fyysistä sijaintia”

Ovatko muutkin saaneet samanlaisen?

Mökkini sijaitsee Raaseporin kunnassa, ei kovin kaukana vanhasta Linnasta (Raseborgs slott), josta kunta on saanut nimensä:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Raaseporin_linna

Olen ollut täällä lähes koko kesän, mutta pian lähden luultavasti takaisin Otaniemeen.

Sipoon ei pidä lähteä Raaseporin linjalle

Sipooseen ajetaan kunnanvaltuutettu Christel Liljeströmin (RKP/SFP) johdolla Raaseporin mallia, jossa toinen kotimainen kieli aloitettaisiin jo ensimmäiseltä luokalta – pakollisena. Käytännössä siis suomenkieliset oppilaat eivät saisi enää valita englantia ensimmäiseksi vieraaksi kieleksi, niin kuin suurin osa on tähän asti tehnyt.

Raaseporin kielisuunnitelma on epäoikeudenmukainen

Nykyisten lakien mukaan toinen kotimainen kieli on Suomessa pakollinen. Pakollisten vieraiden kielten paikat ovat A1 (alkaa yleensä kolmannelta luokalta, mutta kuntakohtaista vaihtelua) ja B1 (tähän saakka alkanut seitsemänneltä luokalta, mutta siirretty alkamaan kohta kuudennelta luokalta). Lisäksi peruskoulussa voi opiskella vapaaehtoisia kieliä: A2-kieli alkaa yleensä viidenneltä luokalta ja B2-kieli yleensä kahdeksannelta luokalta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä