Kaikki blogit puheenaiheesta Republikaaninen puolue

Välivaalimatka, osa 3 - Huonot käytänteet Yhdysvaltain demokratiassa

Eilinen ja tämä päivä ovat käsittäneet puoluetapaamisia demokraattien ja republikaanien kanssa sekä viranomaisia tapaamisia sekä ulkoministeriössä että FEC:ssä, joka on liittovaltion vaaliviranomainen. Näissä tapaamisissa on piirtynyt hyvä kuva siitä millaisena amerikkalaiset päättäjät näkevät demokratian toteutumisen Yhdysvalloissa ja globaalisti sekä toisaalta miten vaalit käytännössä organisoidaan ja rahoitetaan Yhdysvalloissa.

Kohti välivaaleja

Yhdysvalloissa puolueiden esivaalit ovat päättyneet ja kampanjakoneistot siirtyvät todelliseen vaalitaisteluun, joka huipentuu marraskuun 6. päivänä. Tuolloin amerikkalaiset valitsevat 435-jäsenisen edustajainhuoneen, 33 senaattoria 100-paikkaiseen senaattiin sekä 39 osavaltion ja territorion kuvernöörit. Lisäksi kahdessa osavaltiossa järjestetään poikkeuksellisesti täytevaalit senaatin osalta.

Republikaanien puoluekokous: osa 1

Republikaanien puoluekokouksen Clevelandissa piti olla näyttämö puolueen yhtenäisyydestä erittäin repivän esivaalitaistelun jälkeen. Ensimmäinen kokouspäivä on vasta takana ja mikään ei ole mennyt kuin Strömsössä, vähiten on pystytty osoittamaan puolueen yhtenäisyyttä. Paljon pysyy vielä tapahtumaan ennen Donald Trumpin nimitystä puolueen presidenttiehdokkaaksi ja kokouksen päättymistä torstaina.Hän on luvannut tehdä republikaanien puoluekokouksesta viihdyttävimmän ohjelman mitä televisiossa nähty. Siinä hän kyllä onnistuu, valitettavasti republikaanien harmiksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä