Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen etu

Sipilän hallitus jakaa kansaa pahiten pitkään aikaan

Sipilän hallituksen kansaa voimakkaasti jakavat ehdotukset ja päätökset jatkuvat irtisanomissuojan heikennystavoitteilla. Leimallista tälle hallituskaudelle on ollut Kokoomuksen sekä Sipilän Keskustan oikeistosiiven ajama vahva ideologia, jota pyritään verhoilemaan Suomen edun kaapuun huonolla menestyksellä. Mikäli vähänkaan katsoo perusteluiden onttoutta ja niiden ohuutta selviää hyvin nopeasti kyseessä olevan vain ideologia, jonka ytimessä on hyvätuloisten ja varakkaiden etujen ajaminen.

Hyssyttelyä vanhaan neuvostotyyliin

Vaikka Venäjä on nykyisin äärikapitalistinen maa, niin silti entiset ja nykyiset kommariänkyrät kumartavat Moskovaan vanhaan tuttuun tapaansa. Kaikki hyvä tulee Moskovasta, kaikki paha jenkeistä. Asioita käsitellään yhä vanhaan Tiedonantaja-tyyliin.

Nyt Suomeen tulee amerikkalaisia hävittäjiä ja panssareita. Vasemmalla laidalla huudetaan kurkku punaisena, että hui kauhistus! Mitähän Moskovassa tästä ajatellaan!

Tulisiko Suomen vaatia oikeutta nuuskan myynnin laillistamiseen?

(Kirjoitus on osa juttusarjaani lyhyesti ja ytimekkäästi. Sarjan kirjoitusten tarkoituksena on tiivistää kirjoitus kyseisestä aiheesta 500 merkkiin. Aiheet voivat olla niin yhteiskunnallisia kuin myös liittyä esimerkiksi omaan elämääni. Kirjoitusten tarkoitus ei ole antaa kattavia läpivalaisuja vaan enemmänkin herättää keskustelua ja ajatuksia.) Eu:n vaatimuksesta myös Suomessa on nuuskan myynti laitonta. Kuitenkin kummallakaan rajanaapurillamme näin ei ole (Ruotsilla erivapaus EU:n päätöksestä).

Suomi huomataan Ruotsissa ja muualla Euroopassa

Pääministeri Alexander Stubbin  laaja kirjoitus on julkaistu  eilen  ruotsalaisessa Dagens Industri -lehdessä . Kirjoituksessa Stubb käsittelee  Suomen luottoluokituksen laskun  syitä.

Pelin politiikka poikki

Kokoomuksen tilanne pääministeripuolueena on käymässä tukalaksi. SDP on ottamassa TVO:n lupapäätöksen pöydälle, eli päätöstä asiasta ei huomenna näillä näkymin tulisi.

Kuka haastaa Wahlroosin ajattelun?

 

Björn Wahlroos on kiistatta älykäs ja lukenut ihminen. Hän on menestynyt harvinaisella tavalla ja osoittanut ajattelunsa toimivan myös käytännössä. Hän on niin monella mittarilla ainutlaatuinen henkilö, että tasaveroista haastajaa hänen ajattelulleen on vaikea löytää. Kukaan ei tosissaan sitä yritä. Syytä kuitenkin olisi. Eilen Helsingin Sanomissa julkaistussa Wahlroosin haastattelussa oli nimittäin vanhanaikaiselta kuulostavia reseptejä uuden ajan ongelmiin.

Millaisen pääministerin Suomi tarvitsee?

Millaisen pääministerin Suomi tarvitsee? No sellaisen joka välittäisi suomalaisista ihmisistä tietysti. Hyvin yksinkertaista, mutta nähtävästi käytännössä tavattoman vaikeaa. Suomen pääministerin pitäisi ajaa maailmalla ja EU:ssa Suomen ja suomalaisten etuja, ei omaa tulevaisuuden uraansa kansainvälisissä hommissa. Pääministerin pitäisi ymmärtää, että Suomi on edelleen maa, jonka asioita hänen pitäisi tomillaan edistää. Pääministeriltä pitäisi löytyä empatiakykyä ja aitoa välittämistä oman maansa kansalaisista ja asioista. Kiinnostusta poistaa köyhyyttä ja epätasa-arvoa, ei ajaa niitä.

Suomen teollisuuspolitiikka

Suomessa on menossa hyvin negatiivinen kehitys, koska poliitikot eivät aja Suomen etua vaan Saksan viitoittamaa tietä EU:n kautta Saksan pankien ja suurpääoman lakeijoina. Suomessa poliitikot kehuvat ratkaisuja, joissa suomalaisia yrityksiä ostetaan ulkomaisin voimin. Suomen kruunujalokivet yksi toisensa jälkeen päätyy ulkolaisomistukseen. Suomen valtio ei puutu tähän vaikka valtio on monessa yhtiössä suurosakkaana.

Kahdenkeskiset tapaamiset

Presidenttimme Sauli Niinistö on ottanut ryhdikkään otteen naapurisuhteiden säilyttämiseksi, mikäli ne ajavat Suomen etua.

"Niinistö on toiminut vaikeassa tilanteessa hyvin ja ryhdikkäästi. Uusimman sulan hän sai hattuunsa, kun hän ilmoitti maanantaina Haagin kansainvälisen ydinturvakokouksen yhteydessä, että hän aikoo jatkaa tulevaisuudessakin kahdenvälisiä tapaamisia Venäjän presidentin kanssa ”sikäli, kun ne ovat Suomen etujen mukaisia”.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä