Kaikki blogit puheenaiheesta TES

Suomen synkkä tulevaisuus

Eurostat julkaisi tänään tilaston EU-alueen työttömyyden kehityksestä. Työttömyys on vähentynyt joka maassa. Silti tilastossa on aihetta huoleen ja suomalaisena minua huolestuttaa erityisesti Suomen tilanne; työttömyysasteemme on seitsemänneksi korkein koko alueella.

Asiantuntija, Työ ja Uusi Talous - alustatalouden TES

Alustatalous, ekosysteemit ja älykkäät sopimukset tarkoittavat väistämättä myös perinteisten organisaatiomallien sekä työn käsitteiden muutoksen vauhdittumista. Historiallisessa perspektiivissä tämä tapahtuukin teknologisen vallankumouksen vaiheissa hämmästyttävän myöhään. Liukuhihnatyön ja ns. teollisen vallankumouksen organisointi edellyttivät usein hiearkista ja prosessin mukaan rakennettua organisaatiota, jonka teho tuli optimoitujen sarjojen yhdistämisestä ja edelleenkin organisaatiot hakevat tehoja näiden prosessien lean-malleista.

Työntekijän tulee elää tekemällään työllään

Epäsäännölliset työsuhteet lisääntyvät Suomessa vauhdilla. Palvelualoilla tutut osa-aikaiset työsuhteet leviävät vauhdilla myös muille aloille, kuten korkeasti koulutetuille aloille. Edes pitkäaikainen sitoutuminen yritykseen ei enää takaa täysiä viikkotyötunteja. Osa-aikaisuus on etenkin naisvaltaisten alojen haaste ja on yksi osasyy siihen, miksi naisten euro on vähemmän kuin miesten.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä