Kaikki blogit puheenaiheesta Uusi hallitus

Parempi huominen

SDP, PS ja KOK  muodostakoon uuden hallitustroikan.  Kolmistaan edustavat tasapuolisimmin kansaamme.  Kaikki kolme arvopohjineen saaneet kansaltamme yhtäläisen   17 %n  massiivisen kannatuksen.

Jussi Halla-aho - porvarihallituksen takuumies

 

Olemme saaneet seurata perussuomalaisten nousua ja heidän kannatus on noussut jo 15% tasolle. On kuitenkin syytä pohtia mitä asioita puolue ajaa ja mitä perussuomalaisten vaalivoitto käytännössä tarkoittaisi.

Jussi Halla-aho on itse julkisesti sanonut haluavansa Suomen Natoon. Halla-aho on itse sanonut seuraavaa:

" Henkilökohtaisesti kannatan Nato-jäsenyyttä ja olen aina kannattanut sitä."

Mitä SDP:n vaalivoitto tarkoittaisi käytännössä Suomelle

 

SDP on tällä hetkellä gallup-johdossa ja Antti Rinteestä ollaan tekemässä uutta pääministeriä. Vielä ei ole annettu yhtään ääntä ja tämän takia on perusteltua pohtia sitä, mitä SDP:n vaalivoitto käytännössä tarkoittaisi ja mihin se johtaisi Suomen kannalta.

Saksa: poliittisten puolueitten kannatukset syksyn vaalien jälkeen

Saksassa käytiin viime syyskuussa liittopäivävaalit. Vaalitulos mahdollisti kaksi enemmistöhallituspohjaa. Toinen oli CDU/CSU:n, FDP:n ja Vihreiden koalitiohallitus ja toinen uusi GroKo-hallitus, eli CDU/CSU:n ja SPD:n yhteinen hallitus. Kumpikin Angela Merkelin johdolla. SPD kieltäytyi hallitusvastuusta, joten yritettiin Unionipuolueiden, FDP:n ja Vihreiden hallitusta, joka kaatui FDP ulosmarsiin neuvotteluista. Presidentti Steinmeier sai kuitenkin SPD:n kääntämään päänsä, ja se lähti neuvottelemaan uudesta GroKo-hallituksesta Unionipuolueiden kanssa.

Saksaan vihdoin uusi liittohallitus!

Vaaleista puolen vuoden kuluttua liittopäivävaaleista saadaan Saksaan vihdoin uusi hallitus huomenna. Hallitus on unionipuolueiden, CDU ja CSU yhteinen ns. suuren koalition hallitus (GroKo) yhdessä SPD:n kanssa.

Hallituksessa on seitsemäntoista ministeriä, jotka jakautuvat siten, että CDU saa niistä 7 muukaanlukien Merkelin kanslerin paikka. SPD saa 6 ministeriä ja CSU 4.

Lottovoittajat vs maksajat

Monen todellisuuskäsityksen perusta on lottovoittajasuomalaisuudessa. Sitä kouluissa on opetettu ainakin omasta ikäluokastani lähtien. Potissa on turva hedelmöittymisestä hautausmaalle. 

Käytännössä voitto on järjestetty ottamalla niiltä, joilla on, ja jakamalla niille, joilla on vähemmän. Siitä on tullut automaatio. Ja kun ei saada tarpeeksi jaettavaa omasta maasta, otetaan velkaa muualta. Ne jotka potin maksavat, maksavat aina joka tapauksessa, myös velat ja korot. 

Antti Rinne: En ole katkera, mutta kuitenkin...

Eduskuntavaalit käytiin Suomessa muutama viikko sitten ja perjantaina Suomeen muodostettiin uusi hallitus. Demokraattisesti vaalitulokseen perustuen. Uudessa hallituksessa ovat mukana Keskusta, Perussuomalaiset ja Kokoomus. Puolueet saivat aikaan yhteisen hallitusohjelman, jonka jokainen niistä hyväksyi omista lähtökohdistaan. Uuden pääministerin mukaan jopa suurta keskinäistä luottamusta osoittaen.

Muuttavatko Keskusta ja Perussuomalaiset Suomen aluepolitiikkaa ?

Seuraavassa hallituksessa istuvat suurella todennäköisyydellä ainakin Suomen Keskusta ja Perussuomalaiset. Jos arvaus sallitaan, myös Kokoomus on mukana.

Tunnetusti sekä Keskusta että Perussuomalaiset ovat linjauksissaan puhuneet koko Suomen tasapuolisen kehittämisen puolesta. Maata on rakennettava niin, että sen yhtenäisyys säilyy, samoin kansalaisten elämisen ehdot, riippumatta siitä missä kukin asuu ja tekee työtänsä.

Timo Soini, Perussuomalaiset, vastuunkanto

Vaalit on nyt käyty ja spekulaatiot ovat siirtyneet tulevaan hallitukseen. Perussuomalaiset ovat koko vaalitaistelun ajan ilmoittaneet Timo Soinin suulla menevänsä tulevaan hallitukseen. Onko se sittenkään niin helppoa ja mieluista?

Arhinmäki ja punamulta

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki avasi tänään sanaisen arkkunsa mahdollisesti vaalien jälkeen tulevasta punamultahallituksesta. Vasemmistoliitto on hänen mukaansa valmis lähtemään siihen mukaan Juha Sipilän johdolla. Hänen mukaansa siihen sopisi myös lisäksi SPD.

Arhinmäki muistutti kuitenkin, että jos keskusta valitsee rajujen leikkausten tien, niin sellaiseen hallitukseen Vasemmistoliitto ei lähde.

http://yle.fi/uutiset/arhinmaki_vasemmistoliitto_valmis_harkitsemaan_pun...

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä