Kaikki blogit puheenaiheesta Vaalikoneet

Kiusankappale nimeltä vaalikone

Ihminen on ulkoistanut ajattelunsa keinoälylle.

Vaalikoneet luovat illuusion itsenäisistä päättäjistä / Liike Nyt

"...mutta vaalikoneet helposti antavat illuusion riippumattomista päättäjistä. Liike Nyt on siitä ehkä erityisen hämäävä, että ehdokkaat ovat sitoutuneet noudattamaan joukkoistettuja päätöksiä, jolloin on aika sama mitä mielipiteitä edustajilla itsellään on."

Liike Nyt:in ehdokkaana haluan tätä asiaa hieman selventää, sillä liikkeen kansanedustajan mielipiteellä on kyllä huomattavaa merkitystä.

Miksi vaalikoneisiin ei kannata luottaa? – Vältä kysymysten ja tulosten miinat

Useimmat tiedotusvälineet ovat saaneet vaalikoneensa julkaistua. Vaalikoneet ovat kuitenkin vaarallisia sekä ehdokkaille että äänestäjille.

Vaalikoneista lisää irti

Minulla on tässä neuvo miten vaalikoneista voi niin sanotusti saada lisää irti.

Vaalikoneita voi käyttää silläkin tavoin, että vastaa niihin päinvastoin,
kuin mitä mieltä asioista on ja katsoo sitten keitä vaalikone pitää sopimattomimpina ehdokkaina.
Heitä voi sitten verrata niihin ehdokkaisiin, joita kone pitää sopivimpina, kun sitä käyttää
niin kuin on tarkoitettu. Silloin voi selvitä toisia seikkoja ehdokkaista.  

Seuraavana on lista linkkejä vaalikoneisiin.

Ilmastonmuutostoimet on vain puhetta Sdp:lle, Kokoomukselle ja Kepulle?

 

Ilmastonmuutosta pitää hillitä. Tästä tuskin kukaan järkevä ihminen on eri mieltä. Keinoista on.

 

Ylen vaalikonevastausten perusteella on tänään uutisoitu, miten järkyttävää epärehellisyyttä tässä asiassa harrastetaan.  Vain Vihreät ja Perussuomalaiset ovat aidosti rehellisiä.

 

Vaalikoneen pedot

Ylen vaalikone aukesi ja tulihan se heti testattua. Kysymyspatteri on aika pinnallinen ja perustuu ilmeisesti median mielikuvaan siitä mitä äänestäjä haluaisi painottaa ehdokkaansa tentissä.

Ottamatta niihin enemmän kantaa huomasin että vaalikoneeseen vastanneet ehdokkaat ovat joka kerta kauempana minusta. Eli kun minusta on kasvanut vuosien saatossa liberaali oikeistolainen on ehdokkaat siirtymässä kommunismiin ja konservatiiviseen elämään.

Facebook vaikuttaa tahallaan vaaleihin!

On syytä epäillä, että Facebook-yrittää vaikuttaa tuleviin vaaleihin antamalla julkaisukieltoa kansallismielisille eduskuntavaaliehdokkaille.

Sain itse 30pv julkaisukiellon profiiliini ja Facebook sulki jopa tuen postilaatikon mitä kautta voi kertoa Facebookille miksi tili pitäisi palauttaa. Sain täysin naurettavalla tavalla oman julkaisukieltoni julkaisemalla huumorivideon missä mies tanssii kadulla ja Facebookin mukaan se sisälsi liikaa seksiä vaikka videossa ei ollut mitään seksikästä!

Voihan pieni susihukkanen - sekin joutui vaalikoneiden uhriksi

Näin eduskuntavaaliehdokkaana sitä on saanut vastailla kaikennäköisiin vaalikonekysymyksiin. Osa kysymyksistä on itselle mielenkiintoisia, mutta toiset puolestaan varsin merkityksettömiä. Mutta, sitten on myös niitä, joissa varmaankin on eri mieltä mahdollisten äänestäjiensä kanssa.

Eräs kaveri kertoi tehneensä vaalikoneen ja saaneensa minut ykköseksi, kuulemma ainut asia mistä olemme eri mieltä on susien kaatoluvat.

Ylen vaalikoneesta: tekstarisähläystä ja sekakielistä keskustelua

 

Täytin Ylen vaalikoneen tänään loppuun asti. Tämä taisikin olla viimeinen suurista vaalikoneista. Ylen vaalikoneessa on monia piirteitä, joilla se eroaa edukseen muista vaalikoneista, erityisesti väittämien osalta. Vaalikone aukeaa yleisölle ensi viikolla.

Erikoinen on myös sisäänkirjautuminen, johon tarvitaan joka kerta uusi tekstarina suomalaiseen liittymään lähetettävä tunnusnumero. Onko tämä nyt vähän liioittelua? 

Näillä vinkeillä vaalikoneista saadaan parempia - katso järkyttävä kuva

Vaalikoneiden täyttäminen on kyllä omanlaisensa taiteenlaji ja risusavotta. Kysymykset ovat usein erittäin tulkinnanvaraisia, minkä jälkeen pitää vastata jollain skaalalla tyyliin "erittäin hymiö" viiva "ei kovin hymiö". Sitten jokainen tulkitsee kysärit omista lähtökohdistaan ja kaikki on lähinnä diipadaapaa ja puolihallitsematonta mielipidekaaosta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä