Kaikki blogit puheenaiheesta Valtiontalouden tarkastusvirasto

Epäiletkö korruptiota, kartellia, rikosta, verovilppiä? Ilmoita viranomaiselle

 

Ilmoita korruptiosta

Suomessa ei ole korruptiontorjuntaan keskittynyttä virastoa, joka tutkisi epäilyjä korruptiosta. Monet viranomaiset kuitenkin vastaanottavat ja käsittelevät ilmoituksia erilaisista väärinkäytöksistä.

 

Näin ilmoitat korruptioepäilystä:

Valtiontalouden tarkastusviraston TF-yksikkö kriisissä

Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) TF-yksikön työilmapiiri on kriisissä. Valtiontalouden tarkastusviraston TF-yksikkö, eli tuloksellisuustarkastuksen ja finanssipolitiikan tarkastuksen yksikkö, tarkastaa valtion taloudenhoitoa ja valvoo finanssipolitiikkaa.

Löytyykö vastuunkantajia Fennovoiman pysäyttämiseksi?

Tosiasiallinen vetovastuu Rosatomin havittelemasta ydinvoimalaprojektista Hanhikivessä on siirtynyt Suomen puolella maan hallitukselle. Samalla hankkeesta on tullut poliittinen arvovaltakysymys niin, että kaikki liiketaloudelliset kannattavuuslaskelmat on heitetty jo kauan sitten romukoppaan. Suurimmaksi ongelmaksi on samalla noussut merenpinnan kohoaminen, jonka vuoksi jo noin seitsemän miljardin hintaluokkaan kasvanut hanke on kääntymässä totaaliseksi hukkainvestoinniksi. Näillä näkymin Hanhikivessä ei tulla koskaan tuottamaan ensimmäistäkään wattia sähköä.

Pullataikina yli kulhon

Perjantaina eduskunnassa käsiteltiin Valtiontalouden tarkastusviraston vuosikertomusta vuoden 2013 valtiopäiviltä. Eduskunnan tarkastusvaliokunta nostaa esille tarkastusviraston vuosikertomuksesta kolme asiaa: poliittisen johtamisen ja virkamiesjohtamisen työnjaon ongelmat, kuntoutuksen työurien pidentäjänä ja erityisopetuksen vaikuttavuuden. Tarkastusvaliokunta on löytänyt kertomuksesta tärkeät teemat, joilla jokaisella on vaikutusta yhteiskuntamme tulevaisuuteen ja hyvinvointiin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä