Kaikki blogit puheenaiheesta Yksilön vapaus

Nyt nuoret äänestämään Piraattipuoluetta

Mediassa on noussut esille että opiskelijat arastelevat äänestämisen suhteen.

Hyvä vinkki nuorille on. Tutustukaa Piraattipuolueeseen ja äänestäkää uusia voimia tekemään päätöksiä.

Piraattipuolue tekee politiikkaa tiedon ja tutkimuksen pohjalta, he kannattavat avointa päätöksen tekoa sekä kunnioittavat ja vaalivat ihmisarvoja ja yksilöiden tietoturvaa.

Piraattipuolue myös haluaa inhimillistä päihdepolitiikkaa, johon sisältyy huumeiden käytön dekriminalisointia ja kannabiksen laillistamista. 

Entä kun hyvät hoitopaikat ovat jo täynnä

Hoitopaikan valinnanvapaus — toteutettuna vaikkapa palvelusetelillä tms. — eihän se mitenkään takaa, että pääsee hyvään hoitoon. Kyllähän hyvistä paikoista sana kiirii ja ne täyttyvät nopeasti ensimmäisinä. Miten silloin pystyy vaikuttamaan hoitopaikkaa vaihtamalla, kun parempaa ei ole tarjolla? Vanhana kun ei ole aikaa odoteltavaksi. 

Tämä on aina mietityttänyt, kun valinnanvapaudella perustellaan asioiden muuttuvan paremmiksi.

Paavi: Abortin saa antaa anteeksi, loistavaa

Kyllä taaskaan ei tiedä itkeäkkö vai nauraa. Paavi Franciscus on julistanut tänään, että kaikilla papeilla on lupa  antaa synninpäästö abortin tehneille naisille. Kysyn vaan, että mihinkähän se nainen sitä pappien synninpäästöä tarvitsee.

Aiemmin pappien on täytynyt saada piispaltaan erityinen lupa abortin anteeksiantoon.

Paavi Franciscus kirjoitti julistuksessaan pitävänsä yhä aborttia vakavana syntinä.

Voi pyhä yksinkertaisuus. Mitähän määrääjiä paavi ja papit ovat naisen tahtoon synnyttää tai olla synnyttämättä.

Sopimus yhteiskunnasta pakkoyhteiskuntaan

SSS-hallitus teki tiistaina esityksiä työlainsäädännön muutoksista, jotka tulevat voimaan pakottamana oikeutena. Samana päivänä pääministeri tulkitsi twitter-tilillään lasten sairaus päivän oikeutta vanhemman palkalliseen oikeuteen. Tämä on poikkeus pääsäännöstä. Se kertoo huonosta lainvalmistelusta. Miten valvonta, siirtymät, ohimaksatus ym? Ratkaisemattomia asioita on paljon.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä