Kaikki blogit puheenaiheesta Yrittäminen ja terveys

Suomi on turvallinen maa yrittää

Omasta mielestäni yrittäjyydessä sinänsä ole mitään sikatalouden piirteitä, vaikka haluan vastustaa monikansallisia jättikorporaatioita cyber-punk-henkeen liittyen, enkä pidä rahankiilto silmissä pyrkyrimäisestä myyntimies-mentaliteetista.

Suomi nousuun viemällä yritykset metsään

Ihminen vieraantuu luonnosta kovaa vauhtia. Monet eivät enää tunnista yleisimpiä sieniä, ja mustikat on helppo ostaa kaupan pakastealtaasta. Monelle luonto on vain hienoja Facebook-, Instagram- tai Twitter-päivityksiä.

Entä, jos emme myisikään metsiämme ulkomaisille rahoitusyhtiöille, niin kuin on ikävä kyllä suljettujen ovien takana tapahtumassa, vaan alkaisimme itse käyttää luontoamme ja metsiämme hyödyksi? Mitä tapahtuisi, jos kannustaisimme yrityksiä järjestämään luontopäiviä?

Byrokratiaa ruoan tuottamisessa ja myynnissä pienyrityksissä

Miksi pienyrittämisessä on esteitä?  Byrokraateiltakin odotetaan järkiperäistä toimintaa.  Onkohan pian niin, että maailmallakin mainetta saavuttanut ravintolapäiväkin muuttuu vielä vaaralliseksi? Eroavatko merkittävästi terveellisyyden osalta ravintolapäivän tarjoilut ja muunlaisen pienen yrityksen ruoantuotantotoimet? Onkin liikkeellä epävirallinen ”yleinen tieto” siitä, että byrokraattien kiellot ovat tulkinnanvaraisia. Joissakin tapauksissa lähiruoka ja pientuotanto päätyy ravintolankin lautasille.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä