Kaikki blogit puheenaiheesta Valuuttapeli

Onko euro jo yhtä kuin markka?

Vuonna 1973 bensiinilitra maksoi 1,29 markkaa – nyt osin biostettua bensiiniä saa 1,59 eurolla litra. Milloin oli aika, jolloin bensiini maksoi tuon 1,29 euroa? Vuonna 1973 koululainen sai kesätöistä ruhtinaallisen 5,5 markan tuntipalkan – nyt tuo kesätyöläisen liksa on tunnilta suunnilleen sama- euroina. Mopo vuonna 1973 maksoi uutena noin 1300 markkaa – entä nyt euroina? 

 

Oma maa markka - muu maa euro

Rahalla on merkitystä, kun sillä on reaalista ostovoimaa ja vaihtoarvoa. Hätätilassa kullasta, timanteista ja arvopapereista ei saa riittävästi energiaa ja vitamiineja – ihmiselonsa säilyttämiseen. Ennen markkoja ja drakhmoja olivat kuuluisat oravannahat, joilla oli käyttöarvoa lämpimän ylläpitämiseen. Pelkällä setelillä ei ole muuta käyttöarvoa kuin sytykkeen ominaisuus – jos se on menettänyt vaihtoarvonsa.

 

Mr.Euro kiinalaisen Ms.Yuanin kukkarolle

Helsingin Sanomat julkisteli euromaiden aikomuksia Saksan johdolla mennä kiinalaisten kukkarolle - mutta miksi tämä on yleensä mahdollista? --- Mehän elimme yli varojemme, ostimme "kiinalaisuutta" ja näin kiinalaiset säästivät maailman suurimman "käteisvaluuttavarannon"

...

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä